Ahmet Ercanlar: Fenerbahçe üst düzey forvet transfer edecek

ABONE OL

Altan Tanrıkulu'nun hazırlayıp sunduğu 'Futboo Saati' programına Ahmet Ercanlar ve Ümit Çelik konuk oldu. Spor medyasında yer alan başlıklar, Ahmet Ercanlar ve Ümit Çelik tarafından değerlendirildi.

İşte “Futboo Saati” programında yer alan satır başlıkları:

- Nabil Dirar ve Valbuena transferleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ahmet Ercanlar, “Monaco’da birkaç maç sağ bekte oynamış bir oyuncu. Sağ bek ve sağ açıkta oynayabilen yönlü bir oyuncu. Fenerbahçe’de uzun vadeli yatırım yapacak zaman yok. Hazır oyuncu gerekli. Başarıya direkt götürebilecek. Bu yıl şampiyon olunursa genç oyuncular takıma dahil olacaktır ama bu sezon öyle bir lüksü yok. Dirar’ı çok tanımıyorum ama sorduğumda iyi geri dönüşler aldım.

Valbuena için de aynı düşüncelere sahibim. Son 10 yıla bakıldığında sezonda 3 maç kaçıran bir isim. İşini seven, sahada yetenekli başarılı bir isim. 50 kere Fransa Milli Takımı forması giymiş önemli bir oyuncu. Herkes yaşına bir atıfta bulunuyor. 21 yaşındaki Ozan Tufan’ı da gördük, 36 yaşındaki Emre Belözoğlu’nu da. Yaş oynamıyor.

Kuyt’a bakalım. Bu sezon orta sahanın göbeğinde oynadı. Feyenoord’la 18 yıl sonra şampiyonluk yaşadı. Son maçında eksik vardı forvet oynadı ve 3 gol attı. Yaşa takılmamak gerek. Orta sıralara oynayan bir takım olsa genç oyunculara yatırım yapılabilir”

Ümit Çelik, “Fenerbahçe’nin mevcut kadro yapılanması genç odaklı ama yapılan transferler olgun oyuncular. Fenerbahçe’nin abi faktörü oyunculara ihtiyacı var. Ligdeki performansı kariyerinin en iyi performanslarından.

Dirar, sağ açık oyuncusu ancak Kocaman’ın sisteminde tek yönlü oynayacak. Kocaman, topu çabuk kapmaya yönelik bir oyun stili ile oynayacak. Gelen oyuncular kaliteli isimler. Bakıldığı zaman Ozan Tufan geldiğinde en iyi sezonunu geçirmişti. Fernandao, Emenike ve Aatif büyük etiketlerle geldiler”

- Fenerbahçe’deki futbolcuların son durumu nedir?

Ahmet Ercanlar, “Kjaer için tek ilgilenen kulüp Milan. Simon Kjaer’in gitmek gibi planları var ve ayrılmayı kafasına koymuş. MiroslavStoch için Sparta Prag’ın temasları var, gidecektir. Moussa Sow’a verilen mesaj belli. ‘Bonservisini al gel’ denildi. Lens’in geleceğini sanmıyorum. Kiralık olarak yapılan bir teklif var. Başka oyuncu bakılıyor, bir arayış var. Ancak zor. Emenike satılmak istenilen bir oyuncu. Bedel bakılmaksızın satılacak.

Volkan Şen’in eşi Amerikalı olduğu için oraya gitme taraftarı. Kulüp bulursa gitmesine kolaylık sağlanacak. Ozan Tufan için Ahmet Bulut görüşmeler içerisinde. Kjaer gibi Ozan da ayrılmaya yakın. Volkan Demirel, tatilde ve imzalayacak. Takıma aitlik hisseden oyuncular takımda olmalı. Volkan da bunlardan bir tanesi ve kalmalı”

Ümit Çelik, “Bu isimleri gönderdiğinizde her takımda 11’de oynayabilecek kapasitede. Volkan Demirel’in konsantrasyonu düşük. Yememesi gereken goller yiyor. Hasan Ali için taraftar olumsuz bakıyor. Sol beke daha yetenekli isimler talep ediyor taraftarlar. Ozan Tufan, özel hayatı nedeniyle kötü performans sergiledi. Volkan Şen, bal yapmayan arı. Bitiricilik yok. Bu seviyede kalmak için o golleri atman gerek”

- Mehmet Ekici Fenerbahçe için nasıl bir opsiyon olur?

Ahmet Ercanlar, “Fenerbahçe’de korner atacak oyuncu yoktu. Hasan Ali atıyordu. Duran toplar kötü kullanılıyordu. Bu sezon Mehmet Ekici, Dirar, Valbuena bunlar önemli isimler. Frikiklerden gol bulunmaya başlanacak Ekici ile. Fenerbahçe duran topları iyi kullanamıyor. Benim şahsi fikrim Mehmet Ekici başarılı olacak.

Beklentiler yükselecek Mehmet Ekici için. O yüzden Fenerbahçe’de oynamak kolay bir iş değil”

- Forvet için son durum nedir?

Ahmet Ercanlar, “Fenerbahçe en üst düzey transferi forvete yapacak. Tüm yoğunlaşma o yönde. Fenerbahçe kötü bir takım değil. Beğenmediğimiz takıma bir bakalım. Şener ve İsmail Milli Takım’ın beki. Kjaer, 10 milyon değer gören oyuncu. Skrtel, milli takım oyuncusu. Oyuncular değersizleştirilmiş. Aslında etiket olarak iyi oyunculara sahip Fenerbahçe. Sadece ritim yakalamaları gerekiyor.

Gelecek sezon çeşitlilikle birlikte oyuncular değerlenecek ve değersizleştirilen oyuncular ritmini yakalayacaklar”

- Kocaman KAP açıklaması yapıldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ahmet Ercanlar, “Aykut Kocaman’ın kaç senelik bir sözleşme yaptığı önemli değil. Fenerbahçe’nin çok acil bir şekilde şampiyonluğa ihtiyacı var. Ben şundan da eminim Aykut Kocaman’ın ilk sorduğu soru, ‘ekibim kaç para alacak’ olmuştur. Kendisinden önce ekibini düşünür. Kendisi boş mukaveleye imza atar.

 Volkan Demirel, 2 yıldır penaltı kurtaramıyor neredeyse. Aykut Kocaman’ın ekibinde hangi dakikada, hangi oyuncu, penaltıyı nereye atar gibi çalışmalar yapılıyor. Böyle bir ekip olabilir mi?”

- Aykut Kocaman ve bu yeni dönem tribünleri doldurabilecek mi?

Ahmet Ercanlar, “Aykut Kocaman NTVSpor’da konuşurken aynı zamanda sosyal medyaya bakıyorum. Mesela, ‘bir takımın topu 6 saniyede geri kazanması gerekiyor’ diyor, sosyal medyada ‘Hemen savunma oynatacak’ diye yorumlar yapılıyor. Adam topu kazanıp atağa çıkmayı hedefliyor, gelen yoruma bak. Savunma tüm sporların temelidir.

Altan Tanrıkulu, “Aykut Kocaman’ın ağır şekilde eleştiriyi hak ettiğini düşünmüyorum”

Ümit Çelik, “Bütün taraftarın en büyük korkusu defansif bir futbolun oynanacak olması ama Aykut Kocaman, bunu yapmayacak. Uzun vadede ciddi bir yapılanma oluşturmuş olacağız. Aykut Kocaman, 0’dan bir yapı oluşturuyor. Maddi sıkıntılar var ama toplama bir takım olacak. Bu sezon Kocaman, onları toplayıp, yükseltecektir.

Pereira ve Advocaat’tan daha iyi olacağını düşünüyorum”

- Bu sezonki takımın hedefleri nedir? Tribünler dönecek mi?

Ahmet Ercanlar, “Fenerbahçe, her zaman şampiyonluk için yola çıkan bir takımdır. Hazır oyuncularla kurulan bir takım şampiyon olacaktır. İçerde kaybedilen 21 puan var. O maçlara taraftarla birlikte çıkılsa en az 15 puan daha alırdı.

Aykut Kocaman’ın mağlubiyet sayısı iç sahada çok azdır. Bu sene iyi bir takımla, taraftarıyla Fenerbahçe şampiyon olur. Ben Fenerbahçe’nin şampiyon olacağına inanıyorum. Fenerbahçe taraftarı bir uyarı yaptı taraftara ve tavrını koydu. Bu sezon yönetim uyarıyı aldı ve gruplar tribüne dönüyor”

Ümit Çelik, “Fenerbahçe taraftarı başarısız sonuçlarla birlikte tribünleri terk etti. Bütünlük olmayınca başarı gelmiyor. Tribün ve yönetim de taşın altına elini sokacak. FFP, transfere yaradı. Trabzonspor da şampiyonluğa oynamak isteyecektir.

Galatasaray, giden oyuncularıyla kan kaybetti ama ismi şampiyonluğa oynar. Başakşehir, iyi bir takım kuruyor. Bu sezon güzel bir lig olacak”

- Basketbolda durum nedir?

Ahmet Ercanlar, “Basketbolda bugün şampiyonluk için sahaya çıkılacak. Kazanılırsa Obradovic’le bir araya gelinecek ve rota belirlenecek, planlar belirlenecek. Nunnally ile ilgili bir şeyler duydum. ‘Gelecek sezon çok farklı bir kimliğe bürünecek’ diyorlar. Kalinic için de aynı şeyler deniyordu ama oyuncunun geldiği noktaya bakın.

Önümüzdeki hafta gelecek için neler olabileceğini söyleyebilirim. 3 oyuncu için belirsizlik sürüyor. Bogdanovic, Vesely ve Udoh. NBA’e gitmek isterlerse alternatifleri yönelecek ama Obra varken bu durumlar endişe yaratmıyor.

Bogdanovic’in ilk geldiği sezonu hatırlıyorum. Partizan’daki gibi oynayamaz diyorlardı. Bakın şu anki durumuna. Oyuncular çok gelişti.

Ümit Çelik, “Obradovic varken tüm planlamalar yapılmıştır. Bogdanovic, Vesely ve Udoh önemlidir ancak onları oynatan Obradovic’tir. Fenerbahçe, ilk 8’e kalsa şampiyonluğun adayı olarak gösterilmez mi? Gösterilir”

futboo saati ahmet ercanlar altan tanrıkulu ümit çelik futbol fenerbahçe galatasaray beşiktaş