Ali Koç'tan transfer itirafı!

ABONE OL

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, transfer dönemi ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, sözlerine ''Son 2-3 gündür canımız çok sıkkın. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yangın olayıyla karşı karşıyayız. Bunlar içimizi dağlıyor. Hem can kaybı var hem yok olan bitki örtüsü var hem doğada yaşama hakkı olan canlıların zarar görmesi var. Her karışı cennet olan vatanımızın bu yangınlarla görmüş olduğu zarar tarif edilemez. Bütün bunu onarmak çok büyük bir seferberlik gerektirecektir. Zaman alacaktır. Biz Fenerbahçe olarak 10 şubemizde sembolik olarak 1907 fidan, toplam 19.070 fidan... Ama bu sadece sembolik bir rakam. Fenerbahçe Spor Kulübü'nü temsilen hep beraber omuz omuza verip bundan çok daha büyük bir seferberlik yapmamız lazım. Biz Yönetim Kurulu olarak bütün çabaları bir araya getirip aradaki farkı da Yönetim Kurulu olarak tamamlayarak 250 bin ağaç dikme sözünü sizlerin huzurunda vermek istiyorum. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarım için baş sağlığı, ailelerine de sabır diliyorum. Ülkemize geçmiş olsun.'' diyerek başladı.

''Bielsa dediniz niye bunu getirdiniz deniyor''

Vitor Pereira tercihi hakkında konuşan Ali Koç, ''Futbolda tanıdık bir ismi görevin başına getirdik. Şahsen verdiğim karardan dolayı içim çok ferah. Biz ne yapsak eleştiriliyor. Bir isimden bahsediliyor. 'Bielsa dediniz niye bunu getirdiniz?' deniyor. O ismi de getirsek 'Bu adam hayatında kupa kazanmamış niye bu ismi getirdiniz?' diyeceklerdi. Vitor Pereira seçimi nedeniyle içimiz son derece rahat. Buranın kültürünü, futbol sektörünü, hakemlerini, takımlarını tanıyan biri. Olgunlaşmış şekilde geri gelmiş. Burada bitmemiş hesabı olan, buraya gelmeye son derece istekli, dinamik bir arkadaşımızı getirdik. Dolayısıyla bu konuda içim rahat.'' dedi.

''En az 3-4 transfer, 3 kesin...''

Transfer dönemi hakkında da açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı, ''Şu andaki transfer sessizliği sizleri ürkütmesin. Bunlar bilinçli yapılan adımlar. Hocamız ihtiyaç duyulan noktaları belirledi. 3 ya da 4... 3 kesin... Mümkünse 4. direkt 11'e katkı sağlayabilecek şekilde transfer istiyor. Finansal Fair Play'e de TFF'nin harcama limitlerine de uymak zorundayız. Bu anlamda manevralarımız kısıtlı olsa da manevralarımız vardır. Bu Ağustos ayında transfer penceresi, çok daha farklı olacaktır. Şu Ağustos ayı ilk haftadan sonra yüzlerce oyuncu piyasaya girecektir. Örnek aldığımız, yüksek cirolu kulüpler bile pandemi nedeniyle sıkıntı halindeler. Yüzlerce kulüp özellikle finansal sebepler nedeniyle bu kadroları boşaltmak durumunda. Bilinçli bir bekleme içindeyiz. Taraftarlarımızın rahat olmasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.

Gündemdeki isimleri de değerlendiren Ali Koç, ''Boupendza ile ilgili bir kere bile görüşmedik. Vedat, bizi sever biz de onu severiz. Ama Vedat Muriç orada hocasıyla aynı şekilde kulübüyle devam ediyor. İki oyuncuyla da transfer görüşmemiz olmamıştır.