Ali Sami Yen mezarı başında anıldı

ABONE OL

Galatasaray Kulübünün kurucusu Ali Sami Yen, 113. Kuruluş Yılı etkinlikleri çerçevesinde mezarı başında anıldı.

Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma töreninde, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ile sarı-kırmızılı taraftarlar hazır bulundu..

Törenin ardından Başkan Mustafa Cengiz ve beraberindekiler, aynı mezarlıkta bulunan Beşiktaş Kulübü'nün unutulmaz başkanı Süleyman Seba'nın kabrini de ziyaret etti.

Mustafa Cengiz, kulübün 113. Yılı'nı kutladıklarını belirterek, "Değerli insan Ali Sami Yen, 113 yıl önce bugün lisemizin bir sınıfında bir ateş yaktı. Milyonlarca taraftarı olan ve dünyanın en büyük camialarından birinin ateşini yakan o büyük insana teşekkür etmeye geldik. Biz Galatasaraylılar olarak başkanımız Ali Sami Yen'e çok çok teşekkür ediyoruz. Galatasaray olmasaydı, sen olmasaydın biz hangi ateşin peşinden koşacaktık. İyi ki doğdun ve iyi ki Galatasaray'ı kurdun. Allah sana ve arkadaşlarına gani gani rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Cengiz, kabrini ziyaret ettiklerini Beşiktaş eski başkanı Süleyman Seba'nın çok değerli bir insan olduğunu vurgulayarak, "Ben sevgili Süleyman Seba'yla tanışma onuruna nail olmuştum. Bir İstanbul beyefendisiydi. Beşiktaş'ımıza yakışır bir başkandı. Kendisini hem Türk sporuna hem de Beşiktaş'a verdiği katkılar için tekrar hayırla anıyorum. Bu toprakların takımları olan Beşiktaş'ımız, Fenerbahçe'miz, bütün takımlarımıza kardeşlik, dostluk ve barış içinde kıyasıya bir mücadele diliyorum." yorumunda bulundu.

Törene ultrAslan grubu da katıldı

Anma törenine, son Divan Kurulu toplantısında kulübün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın tepki gösterdiği taraftar grubu ultrAslan da katıldı.

Taraftarlar, törende ultrAslan atkısını boynuna taktıkları Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile fotoğraf çektirdiler.

Sarı-kırmızılı kulübün 113. Kuruluş Yılı etkinlikleri, yarın Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilecek bir törenle tamamlanacak.

galatasaray ali sami yen mustafa cengiz ultraslan duygun yarsuvat süleyman seba