Almanya'da bir Türk takımı; Türkgücü

ABONE OL

Alman futbolunda yükselen bir Türk takımı; Türkgücü München! Logosunda Türk bayrağı olan Türkgücü München başarı merdivenlerini tek tek çıkıyor. Bu sezon hedef ise Bundesliga 2! Almanya'da başarısıyla dikkat çeken Türkgücü München'in hikayesine derledik.

FUTBOO | 1860 München, Hansa Rostock, Ingolstadt, Kaiserslautern, Duisburg... Yıllarca Bundesliga'da oynamış bu takımlar şimdi Almanya 3. Ligi'nde mücadele ediyor. En ciddi rakipleri ise bir Türk takımı: Türkgücü München...

Almanya 3.liginde mücadele eden Türk takımı Türkgücü München, ülkede profesyonel liglerde mücadele eden tek Türk takımı konumunda. Almanya’da kurulan ilk yabancı kökenli kulüp olma özelliğini de taşıyan Türkgücü München, 45 yıllık kulüp tarihinde bu sezon ilk kez profesyonel ligde mücadele ediyor.
Almanya futbolunda bir Türk takımı

Almanya'da koronavirüs salgını nedeniyle bölgesel liglerde 23. haftadan sonra maçlar oynanmamıştı ve o haftaya kadar olan puan durumuna göre bir üst lige çıkan takımlar karar verilmişti. Bu takımlardan birisi de Türkgücü München olmuştu. Türk takımı, liglere ara verildiğinde en yakın takipçisine 9 puan fark atmıştı.

Ambleminde Türkiye ve Bavyera bayrağı bulunan takım, Almanya’da yaşayan gurbetçiler tarafından kuruldu. Takım bir Türk takımı ama tamamı Türklerden oluşmuyor. Başkan Hasan Kıvran, İkinci Başkan Taşkın Akkay, Genel Müdür Maximilian Kothny ve Teknik Direktör Alexander Schmidt... Yöneticiler de Türk ve Almanlardan oluşuyor. 

İlhan Mansız, Volkan Yaman gibi isimler de oynamıştı

Türkgücü München'de tanınmış isimler de forma giyiyor. Bir zamanlar Türkiye A Milli Takım'ın genç yıldızlarından olan Sercan Sararer, takım kaptanı. Mircea Lucescu zamanında tartışmalı bir şekilde Milli Takım'a çağrılan Erol Alkan da Türkgücü München forması giyiyor. Takımda toplam 7 Türk futbolcu bulunuyor. Türkgücü München'de bir zamanlar İlhan Mansız, Savaş Koç ve Volkan Yaman gibi tanınmış futbolcular da forma giymişti.

Bu sene takımın başına Alman teknik direktör Alexander Schmidt getirildi. Schmidt, 1860 München'te teknik direktörlük, Stuttgart'ta scout ve gelişim bölümü müdürü görevleri yapmış bir isim. 2017 ve 2018'de alt yapısı ve çıkarttığı yıldız futbolcularla ünlü Red Bull Salzburg'un U16 ve U18 takımlarını da çalıştırdı. 52 yaşındaki teknik direktör, gayet iyi bir tercih olduğunu kısa sürede gösterdi zaten.
Hedefte Bundesliga 2 var

Tarihinde ilk kez 3. Lig'de mücadele eden Türkgücü München, lige adeta fırtına gibi başladı. 9 haftada sadece 1 kez mağlup olan Türk ekibi, topladığı 17 puanla bir maç eksiği olmasına rağmen 7. sırada bulunuyor. Ayrıca 20 takımlı ligde en çok gol atan 5. takım konumunda. Bundesliga 2 hayali şimdiden kurulmaya başlandı bile...

Almanya'da Türkler tarafından kurulan bir başka takım Türkiyemspor Berlin, üst liglerin kıyısından dönmüştü. Üst üste lig atlayan Türkgücü München ise şimdi Bundesliga 2'ye, ardından kim bilir belki de Bundesliga'ya yükselmek için mücadele ediyor... Şu ana kadar oldukça başarılılar. Umarız ki bu serüven böyle devam eder.

türkgücü münchen türkgücü münih almanya almanya 3. ligi bundesliga 2 hasan kıvran alexander schmidt ilhan mansız volkan yaman türkiyemspor berlin