Anelka: Fenerbahçe transfer yapmalı

ABONE OL

Sarı-lacivertliler'in eski futbolcusu Nicolas Anelka, Fenerbahçe'nin son durumunu Ntvspor'a değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Volkan Ballı'nın misafiri olarak Türkiye'ye gelen ve Fenerbahçe'nin Avrupa'da oynadığı Vardar maçını Saracoğlu'nda takip eden Nicolas Anelka, Ntvspor'un sorularını cevapladı. 

2004-05 sezonunun devre arasında Manchester City'den Fenerbahçe'ye transfer olan Fransız yıldız sarı-lacivertli takımda geçirdiği 2 yıl boyunca forma giydiği 56 resmi maçta 17 gol atmıştı.

İşte Anelka'nın açıklamaları:

"Futbol sonrası hayatım çok iyi gidiyor. Şu an Dubai'de yaşıyorum. 20 yıl futbol oynadım ve şu an ailemle birlikte vakit geçiriyorum.

Futbol kolay bir oyun değildir. Fenerbahçe zor zamanlar geçiriyor. İyi oyuncularımız var. Sadece takım olarak oynamaya ihtiyaçları var. Eğer takım olarak oynayabilirlerse iyi şeyler yapabilirler. Ancak bu çok kolay değil. Bu sıralar Galatasaray ve Beşiktaş'ın daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe için zor olacak ama ben takıma inanıyorum. Umarım bunu başaracaklar. 

Vardar maçıyla Avrupa Ligi'nde elenmek kolay bir durum değil. Takım olarak oynamamız ve biraz mücadele etmemiz gerek. Belki de takımın yeni transferlere ihtiyacı vardır. Başkan ne düşünüyor bilmiyorum ama söylediğim gibi bu kolay olmayacak. Belki de zihinsel olarak güçlü olmamız gerekecek. Eğer bunu yaparsak başarılı olabiliriz. Futbol yüzde 90 kafada, yüzde 10 sahada oynanır. Maçı izlediğimde iyi bir oyun gördüm. Bence kalitemiz var ancak söylediğim gibi sadece takım olarak oynamamız gerek." 

"FENERBAHÇE TRANSFER YAPMALI"

"Yeni sezona başlıyorsanız elbet birkaç yeni futbolcuya ihtiyacınız olur. Bence iyi bir kalitemiz var. Roberto Soldado takıma yeni geldi. Yeni transfer Giuliano var. Robin Van Persie ise hala takımda. Şu anda iyi defans oyuncuları da var ancak hala ihtiyaç var. Geride kalan sezona göre iyi olmak istiyorsanız birkaç yeni isme ihtiyacınız bulunuyor. Ben de yeni güçlü bir transfere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kalitemiz var ve bunu başarabiliriz."

"VAN PERSIE'YI ANLAMALISINIZ"

"Bence van Persie çok iyi bir oyuncu. Fakat onu anlamız gerekiyor yani forvet oynamak kolay değildir. Bence en zor pozisyonlardan birisidir. Neden derseniz iyi oynamasanız bile gol atar kahraman olursunuz. Fakat gol atamazsanız size kötü oyuncu muamelesi yaparlar. Van Persie'nin oyununu anlamalısınız. Çünkü çok zeki bir oyuncu ve ceza sahasına gelecek toplara ihtiyacı var. Eğer bunları bulursa zamanla gol atacaktır. Onun arkasında onu anlayacak birileri olmalı. Fenerbahçe o oyuncuyu bulursa o anda van Persie de çok gol atar."

"OZAN TUFAN..."

Futbol bir oyuncu üzerinden oynanmaz sahada 11 oyuncu vardır ve hep birlikte kazanır kaybedersiniz ve eğer taraftarlar onu eleştiriyorsa öncelikle teknik direktörün tercihine saygı duymak lazım. Çünkü teknik direktör ilk 11'e koyacak kadar değerli görmüştür ve onu desteklemek belki daha iyi olur. Futbol kolay değildir. O yüzden sahadaki insana saygı duymalısınız. Kötü bir oyun çıkarıyorsa ve tekrar oluyorsa da onu desteklemek lazım. Çünkü o da Fenerbahçe'nin bir parçası ve taraftarın desteğine ihtiyacı var. Ben taraftarın tepkisini anlayabiliyorum çünkü hepimiz Fenerbahçe için en iyisini istiyoruz fakat desteklemek iyi olacaktır. 

"İŞİ ZOR FENERBAHÇE'NİN"

"Fenerbahçe için şampiyonluk çok zor olacak. Çünkü Beşiktaş iyi görünüyor ayrıca geçen sezon ligi ikinci bitiren Başakşehir de iyi bir takım. Bu sezon Galatasaray Gomis ve Belhanda'yı aldı ve onlar da iyi görünüyor. Diğer yanda Trabzonspor da bu sene iyi. yani her takım için şampiyon olmak çok zor olacak ve buna kafanıza inanırsanız her şey mümkün. 

Fransa liginden gelen ve Fransız olan futbolcular Türkiye'ye gelerek iyi bir tercih yaptılar. Türkiye güzel bir ülke ve buranın insanı çok iyi onun dışında futbolu da çok iyi. 10 yıl önce buraya geldiğimde herkes bana Neden Türkiye'ye gidiyorsun? dediklerinde şimdi kariyerime dönüp baktığımda iyi bir seçim yaptığımı görüyorum. Geldiğimde burada iyi vakit geçirdim ve güzel anılarım var. Türkiye'ye gelerek iyi bir seçim yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü Süper Lig daha da güçleniyor." 

"KONUŞULAN RAKAMLAR CİDDİ"

"Her zaman söylerim Fransa'daki akademi düzeniyle biz en iyisiyiz şimdilerin en değerli oyuncularından Paul Pogba Fransız ayrıca Dembele Fransız ve Mbappe belki de Paris ile imzalayacak fakat o da Fransız. Yani bu Fransız futbolu için iyi bir şey onun haricinde Fransız teknik direktörlerimiz de çok iyi şu anda bu dünya futbolu için de iyi bir durum. Fakat şu sıralar çılgın paralar konuşuluyor yani futbol bu bunu kabul etmeliyiz ve 10 yıl önce futbol böyle değildi ama hayat böyle." 

"FENERBAHÇE İÇİN ÇALIŞABİLİRİM"

"İleride Fenerbahçe'de çalışmayı hiç düşünmedim. Şu anda ailemle Dubai'de mutluyum fakat bir gün çalışmak için Türkiye'ye gelmem gerekirse neden olmasın. Burayı ve insanlarını seviyorum. Yani futbol burada iyi ve ileride çok isterim yani neden olmasın. Ben müsait olursam ve bana gelip Türkiye'de çalışmam için bana sorarsa tabii ki buraya geri dönmek benim için harika olur." 

"EN İYİ TAKIM FENERBAHÇE"

"Fenerbahçe taraftarını çok özledim o dönem buradayken onların bana kattıkları için teşekkür etme fırsatım olmamıştı. Ancak benim için yeni bir ülke ve yeni bir kulüptü. O zamanlar bana verdiğiniz her şey için teşekkürler. Burada neler yaşadığımı asla unutmayacağım ve hayatım boyunca da Fenerbahçe taraftarı olacağım. Çünkü Fenerbahçe benim için Türkiye'nin en iyi kulübü ve tüm takımlara saygım var ama Fenerbahçe benim için 1 numara."

fenerbahçe anelka nicolas anelka fenerbahçe