Ankara'da Galatasaray bayramı

ABONE OL

Lige rüya gibi başlayan Galatasaray, ikinci haftada konuk olduğu Osmanlıspor deplasmanında 3-1 kazandı. Sarı-kırmızılı takımın golleri Maicon, Gomis ve Tolga'dan geldi.

Lig liderliğini 2.haftada da bırakmayan Cimbom; Maicon, Gomis ve Tolga Ciğerci’nin golleriyle Ankara’da 3-1 kazandı. Ev sahibinin tek golünü Serdar Gürler kaydetti.

Maça Halil Umut Meler’in düdüğü ile ev sahibi ekip Osmanlıspor başladı. Geçen maçın 11’ini bozmayan konuk ekip Galatasaray, maça daha baskın başlayan ekip oldu. İlk maçtaki gibi stoper Maicon’u orta sahaya çıkartarak savunma yapan Cimbom, Ndiaye ve Fernando’nun da katkısıyla oyun etkinliğini hemen hemen hiç kaybetmedi. 14.dakikada Belhanda’nın kornerinde nefis bir kafa vuruşu yapan Maicon, Galatasaray’ı başkentte öne geçirdi. Maicon, Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti.

Gomis sahnede

Galatasaray, geçtiğimiz sezonun aksine 1-0’ı bulduktan sonra oyunu yavaşlatmadı. Rakibin tehlikeli ayakları Serdar Gürler, Umar Aminu ve Lawal topu ayağına aldığı anda Ndiaye’nin katkısıyla ikili baskı uygulayan Cimbom, ikinci golünü 31.dakikada buldu. Garry Rodriguez’in sağ kanattan mükemmel taşıdığı topta yaptığı ortaya gelişine harika vuran Bafetimbi Gomis, farkı Ankara’da ikiye çıkardı. Zaman zaman kornerlerden ve sağ kanattan getirilen toplarla rakip kalede etkili olan konuk takım, ilk devrede rakibine yalnızca tek şut imkanı tanıdı.

Takım savunmasını maçın ilk dakikasından itibaren çok sıkı tutan Galatasaray, rakibine pozisyon vermeyerek oyun hakimiyetini rahatlıkla elinde tuttu. Sarı-Kırmızılılar’ın pozisyon zenginliği geçtiğimiz haftaya göre geri kalsa da, ihtiyacı olan golleri buldu ve skor üstünlüğünü ilk yarım saatte eline geçirdi.

Karşılıklı goller geldi

Maçın ikinci devresine de daha istekli başlayan takım konuk ekip Galatasaray oldu. İlk devreye kıyasla yorulma emareleri göstermeye henüz devrenin ilk dakikalarında başladı. Buna rağmen kaliteli ayaklarıyla üstünlüğünü koruyan Cimbom, 56.dakikada farkı üçe çıkarttı. Mariano’nun sağdan getirdiği topa gelişine çok düzgün vuran Tolga Ciğerci, ikinci haftada ikinci golünü attı. Golden sonra Galatasaray’ın zorlu dakikaları başladı. Hemen iki dakika sonra 58’de frikikten inen topta pozisyonu önünde bulan Serdar Gürler, skoru 3-1’e getirdi.

90 dakika zor bitti

Golden sonra panikleyen Galatasaray, bireysel hataların yorgunluğa eklenmesiyle kalesinde pozisyonlar verdi. Serdar Aziz’in hatasında kalesinde iki defa yüzde yüzlük pozisyon gören Cimbom, şans eseri farkın bire inmesinden kurtuldu. 80.dakikadan itibaren oyuna giren Yasin ve Selçuk’un yorulan oyuncuların yerinde iyi durmasıyla yeniden oyun hakimiyetini eline alan Galatasaray, net pozisyon yakalayamasa da ihtiyacı olanı aldı. Süper Lig’in ilk haftasında 3 puanı 4 golle alan Sarı-Kırmızılılar, Ankara’da 3 puanı 3 golle aldı.

Analiz: Arda İlçöl - futboo.com

galatasaray osmanlıspor osmanlıspor galatasaray maçı gomis maicon tolga ciğerci igor tudar bülent uygun