☰
✕

Arda Turan: ''Dünyanın bunu bilmesi gerekiyor''

ABONE OL

Shakhtar Donetsk teknik direktörü Arda Turan, Inter maçı öncesi İtalyan basınına özel bir röportaj verirken, Ukrayna'daki savaşta yaşananlara dikkat çekti.

Shakhtar Donetsk teknik direktörü Arda Turan, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Inter karşılaşması öncesi İtalyan basınına özel bir röportaj verirken, Ukrayna'daki savaşta yaşananlara dikkat çekti.

Savaş şartları nedeniyle deplasman yolculuklarının çok zorlu geçtiğini vurgulayan Turan, "Sadece otobüs ve trenle seyahat ediyoruz. Oyunculara toparlanma süresi bile kalmıyor. Avrupa maçlarımız için seyahatlerimiz ortalama 14 ila 16 saat sürüyor. Bazen evimize bile dönemiyoruz. Bu takvimi sürdürmek bilimsel açıdan neredeyse imkansız ancak bunu bir bahaneye dönüştürmek istemiyoruz. Yine de durumun normal kabul edilmesine karşıyız." ifadelerini kullandı.

Ukrayna halkının gösterdiği direncin kendisine ilham verdiğini belirten Arda Turan "Ukrayna'da her gün insanlar ölüyor ve dünya bunu bilmeli. İnsanlar geceyi sığınakta geçirip sabah işine gidiyor, çocuğunu okula bırakıyor. Hayatın durmasına izin vermiyorlar. Böyle bir halkın önünde bizim şikayet etmemiz haksızlık olur. Futbol bu insanlara birkaç saatliğine de olsa mutluluk verebilir. Biz sadece bir takım değiliz, bir ülkenin umudunu temsil ediyoruz." dedi.