Astra Sakarya Süper Lig'e şampiyon olarak çıktı

ABONE OL

Astra Group Sakarya, Eskişehir Basket'i deplasmanda 98-88 mağlup ederek Erkekler Basketbol Ligi Final Grubu'nun şampiyonu oldu.

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Final Grubu'nda daha önce üst lige çıkmayı garantileyen iki ekip karşı karşıya geldi. Astra Group Sakarya, Nesine.com Eskişehir Basket’e konuk olduğu karşılaşmayı 98-88 kazanarak, 2016-2017 sezonunu şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi. Hakan Yapar sezonun MVP’si oldu.

Eskişehir’de oynanan karşılaşmada, ilk çeyreği genellikle önde götüren Astra Sakarya 23-17’lik skorla önde kapattı. İkinci çeyrekte de Sakarya ekibinin üstünlüğü vardı. Astra Group Sakarya bir ara 13 sayı fark yakaladığı çeyrekte 29-24’lük skor yakalayarak, soyunma odasına 52-41 önde girdi.

ŞAMPİYON ASTRA SAKARYA

Üçüncü çeyreğin ikinci bölümünde ev sahibi ekip Eskişehir Basket geri döndü ve 31-23 çeyreği önde kapattı. Astra Group Sakarya sezonun son 10 dakikasına 75-72 galip durumda başladı.  Son çeyrekte maça tekrar ağırlığını koyan konuk ekip 23-16 çeyreği önde kapattı ve maçı da 98-88 galip bitirmeyi başardı.

Eskişehir Basket’te Buğrahan Tuncer, 21 sayı ve 10 asistle oynarken, Astra Group Sakarya’da sezonun MVP’si Hakan Yapar 24 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle oynadı.

Bu sonuçla Astra Group Sakarya, final grubunda oynadığı 6 maçta 5 galibiyet aldı ve Şampiyon olarak Spor Toto Erkekler Basketbol Ligi’ne yükseldi.

Görkem Candan - futboo.com

astra group sakarya nesine.com eskişehir basket türkiye erkekler basketbol ligi