Avrupa ayak seslerini duyacak mı? Kritik 180...

ABONE OL

Süper Lig'de hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, Avrupa kupalarına katılmak için çok kritik maçlara çıkacak...

Süper Lig'de bitiş çizgisine çok yaklaşmışken Avrupa kupaları heyecanı nefes kesiyor. Trabzonspor'un UEFA'dan aldığı ceza eğer CAS tarafından da onaylanırsa ve Trabzonspor ligi ilk 2 içinde bitirirse lig 3.sü Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Trabzonspor, çok yüksek ihtimal ligi ilk 2 sıra içinde bitirecek. Bu da 3.lüğü belki de hiç olmadığı kadar önemli kılıyor.

Bu pozisyon için birçok takım yarışıyor. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Sivasspor ve Alanyaspor... Bugün oynanacak iki maçta da Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupa için ciddi bir şans elde edebilir.

Fenerbahçe direkt rakibiyle oynuyor

Fenerbahçe, doğrudan hedef maçı olacak bir karşılaşmaya çıkıyor. Ligde kendisinin üstünde olan Sivasspor'u mağlup etmeyi başarırsa hem Avrupa savaşında bir rakibini ekarte edecek hem de kalan 2 haftaya moralli girecek. Bir sonraki hafta da Beşiktaş maçı var. Fenerbahçe 2'de 2 yaparsa ligi 3. bitirme olasılığı hiç de az değil.

Galatasaray kötü seriyi sonlandırabilir mi?

Galatasaray ise ligde kalma derdindeki Ankaragücü'ne konuk olacak. Sarı kırmızılılılar son 7 maçtır kazanamıyor. Hatta pandemi sonrası galibiyeti yok. Ankaragücü maçı köprüden önceki son çıkış. Rakipleri, iki hafta içinde birbirleriyle oynayacak ve Galatasaray'ın burada alacağı 3 puan bir anda büyük avantaj getirecek. 

Ya Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi...

3.lük olmadı diyelim... 4'lük de bu iki takım için çok önemli. O da Avrupa Ligi demek. İkisi de hem ekonomisini düzeltmek için hem de prestij için Avrupa'da yer almak istiyor. Galatasaray ve Fenerbahçe belki bu kez şampiyonluk için değil ama yine de bir hedef doğrultusunda birbirleriyle mücadele ediyor...

Maçlar öncesinde son puan durumu

3 - Sivasspor (54)

4 - Beşiktaş (53)

5 - Galatasaray (52)

6 - Alanyaspor (51)

7 - Fenerbahçe (50)


galatasaray fenerbahçe Şampiyonlar ligi avrupa ligi