Avrupa basınından Beşiktaş yorumları

ABONE OL

Beşiktaş'ın Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlaması Avrupa basınınında da geniş yer buldu.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son haftaya, son düdüğe kadar sürerken mutlu sona ulaşan taraf Beşiktaş oldu. Şampiyonluk yarışının heyecanı ve Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaşması Avrupa basınının da dikkatini çekti.

Avrupa basını, Beşiktaş'ın şampiyonluğuna geniş yer ayırırken dikkat çeken sözleri derledik.

Marca: 'Tam bir çılgınlık...'

İspanya'dan Marca gazetesi, Süper Lig'deki son hafta heyecanını ''Türkiye'de son hafta kalp krizi seviyesinde heyecan yaşandı. Hem Beşiktaş, hem Galatasaray, hem Fenerbahçe için gece kötü başladı İkinci yarılar ise tam bir çılgınlığa dönüştü. Galatasaray geriden geldi ve öne geçti. Beşiktaş, ikinci yarıda Ghezzal'ın golüyle skoru 2-1 yaptı. Fenerbahçe ise 90.dakikada ve uzatmalarda 2 gol attı. Beşiktaş, şampiyonluğu elde etti.'' sözleriyle okuyucularına aktardı. 

İspanya'nın bir diğer gazetesi AS, ''Beşiktaş, dün Göztepe'yi 2-1 yenerek Türkiye Ligi şampiyonu oldu. Bu, İstanbul takımının on altıncı lig şampiyonluğu.'' yorumunda bulundu.

L'Equipe: 'Tüm akşam ülkeyi tedirgin eden kovalamaca'

Fransa'nın ünlü gazetelerinden L'Equipe, ''Süper Lig'in 42. ve son gününde Türkiye'de gerilim tam anlamıyla yaşandı. Tüm akşam ülkeyi tedirgin eden bir kovalamacanın ardından Beşiktaş, Galatasaray'ı gol farkıyla geçerek tarihinin on altıncı Türkiye lig şampiyonluğunu kazandı.'' ifadelerini kullandı. 

Almanya'dan Bild, ''Beşiktaş 2017'den sonra ilk kez olmak üzere 16. kez şampiyonluğu kazandı. Galatasaray'ı tek gol farkıyla geçmeyi başardı.'' diyerek şampiyonluğu sayfalarına taşıdı. 

Foot Mercato: 'Heyecanlı gecenin kazananı Beşiktaş'

Fransız Foot Mercato gazetesi ise ''Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyon olabileceği heyecanlı gecenin kazanını Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılarda bu sezon mükemmel performans sergileyen Ghezzal'ın penaltı golü, takımını şampiyonluğa taşıdı.'' dedi.

Portekiz'den Record gazetesi de ''Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Galatasaray ile Gedson, ligi Beşiktaş ile aynı puanda tamamladı ama şampiyon olan, averaj farkı ile Beşiktaş oldu.'' diyerek şampiyonluğu özetledi.

Belçika'nın Sporza Belgium gazetesi şampiyonluk günü hakkında ''Türkiye'de son hafta kan donduran bir heyecan yaşandı. Son gün 3 takım da şampiyonluk potasına girdi. Beşiktaş, heyecanlı gecenin kazanını oldu ve 16. şampiyonluğunu kazandı.'' sözlerini kullandı.