Avrupa'da şampiyonluk yarışında son durum

ABONE OL

Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de nefes kesen yarışın sonuna geldik artık. Son haftalara girdiğimizde liglerdeki son duruma bakıyoruz.

FUTBOO | Avrupa ve Süper Lig'de sezonun son virajındayız. Bazı yerlerde şampiyon çoktan belli oldu, bazılarında ise şampiyonluk yarışı nefes kesmeye devam ediyor.

Son durum nedir, kim avantajlı, kim şampiyon olabilir gibi soruların cevaplarını arıyoruz.

Ligue 1

Bizim çocuklar ile Lille, PSG'yi geçip şampiyonluğa doğru koşuyor. Lille, kalan 2 maçta 4 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. PSG'nin Rennes'e takılmasıyla büyük bir avantaj elde ettiler. Burak Yılmaz attığı gollerle şampiyonluğu Lille'e getirecek gibi.
Premier League

Şampiyon belli ama henüz matematiksel olarak değil. Manchester City, Chelsea'yi yenmesi halinde şampiyon olacaktı ama yenildi. City'nin şampiyonluğu bir hafta daha ertelenmiş oldu. Premier League'de bizim için önemli olan Chelsea'nin ilk 4'te kalması olacak. Zira Chelsea, Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa ve Premier League'de ilk 4 dışında kalırsa Süper Lig şampiyonu direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

La Liga

Avrupa'da en heyecanlı şampiyonluk yarışının yapıldığı yerlerin başında İspanya geliyor. Son 3 haftaya girerken Atletico 77 puanla lider. Real Madrid ve Barcelona'nın 75 puanları bulunuyor. Barcelona, bu hafta Atletico'yu yense lider olacaktı, şansını kullanamadı. Aynı şekilde Real Madrid... Onlar da Sevilla ile 2-2 berabere kalarak fırsat tepti. Herkese en az 2 kez liderlik şansı geliyor ama şimdilik 3'ü birden bu şansı diğerlerine ikram ediyor. Son 3 hafta nefes kesecek. Bu kez ikramın geri dönüşü yok!

Serie A

İtalya'da Inter şampiyonluğunu ilan etti zaten. Juventus krallığı sona erdi. Şimdi Juve, Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın mücadelesini veriyor. 

Süper Lig

Son iki haftaya  büyük bir heyecan ile giriyoruz. Beşiktaş 2 puan farkla Fenerbahçe'nin önünde. Galatasaray ise zirveyi 3 puan geriden takip ediyor. Her şey Beşiktaş'ın elinde gibi gözüküyor ama bir puan kaybıyla çok farklı şeyler de yaşanabilir.

Bundesliga

Almanya'da değişen bir şey yok. Bayern Münih yine şampiyon oldu. Üst üste 9. kez... Şampiyonlar Ligi için ise Borussia Dortmund ve Frankfurt arasında heyecanlı bir yarış var.

lille ligue 1 premier league manchester city bundesliga serie a la liga