Avrupa'da sezonun hayal kırıklığı yaratan 5 takımı

ABONE OL

Avrupa'da beklentilerin çok altında kalıp taraftarlarını üzüp hayal kırıklığı takımları değerlendirdik.

FUTBOO | Liglerin bitmesinin ardından bazı takımlar taraftarları 'Böyle mi olacaktı?' diye iç geçiriyor.

Hayallerin farklı, gerçeklerin farklı yaşandığı takımları inceledik.

İşte Avrupa'da bu sezon hayal kırıklığı yaratan 5 takım...

Arsenal

Her sene hayal ettiriyor ama sonunda üzen taraf oluyor. Arsenal bu sene yine bildiğimiz gibiydi. Emery yönetiminde korkunç bir performans sergileyen Topçular, Arteta ile biraz olsun toparlandı ama ligi 8. sırada bitirerek sınıfta kaldı.

FA Cup şampiyonluğu taraftarları biraz olsun sevindirdi tabii ama hem ligde hem de Avrupa'da alınan başarısız sonuçlar affedilir gibi değildi. Bir ara deplasmanda ligin en az kazanan takımlarından olan Arsenal, bu sezon ligde 38 maçta sadece 14 kez kazanabildi.

Schalke 04

Eğer ligler biraz daha uzun sürseydi Schalke 04 kesin küme düşerdi. Bu kadar iddialı konuşuyoruz. Bundesliga'nın ikinci yarısında korkunç bir performans sergilediler!

Hatta 2020'de galibiyetleri bile yok. Ne oynadıklarına dair kendilerinin bile bir fikri yokmuş gibiydi. İlk yarıda topladıkları puanların ekmeklerini yedi. Bu sene Schalke'yi izlemek resmen bir işkence gibiydi. Özellikle taraftarları için...

Tottenham

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde final görmüş bir takımdan bu sene elbette çok daha farklı şeyler bekleniyordu. Aşırı kötü bir girişin ardından Pochettino ile yollar ayrıldı ve yerine Jose Mourinho geldi. Mourinho eğer takımınızın başındaysa beklentiler her zaman fazladır. Ancak Tottenham'a bu da pek yaramadı.

Garip puan kayıpları ile dolu sezonu son andaki çıkışla 6. sırada bitirebildiler. Şampiyonlar Ligi'nde ise Leipzig'e iki maçta da resmen ezildiler. Bayern'den de kendi sahalarında 8 gol yediler...

Napoli

Son yıllarda ortaya koyduğu atak futbolla seyir zevki yüksek maçlar izleten Napoli'ye bu sene bir şeyler oldu. Kaliteli oyuncular var, kadro birbirini tanıyor ama bu sene futbola küsmüş gibiydiler. Özellikle sezonun ilk yarısında çok kötüydüler. Gattuso'nun göreve gelmesiyle biraz toparlanır gibi oldular ama böylesine bir kadro kalitesinde beklenen kesinlikle bu değildi.

Valencia

Geçen sezon La Liga'yı ilk 4 sıra içinde bitirip Şampiyonlar Ligi vizesi alan ve sezona da heyecan verici takviyelerle başlayan Valencia'da bu sene elbette beklentiler çok farklıydı. Geçen sezonun üstüne çıkmak istiyorlardı. Kadro da buna elverişliydi. Ancak eksik giden bir şeyler oldu ve kimse bunu çözemedi. La Liga'da sezonu 9. tamamladılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda da Atalanta'dan fark yediler.

hayal kırıklığı yaratan takım avrupa ın hayal kırıklığı takımı