Avrupa'daki rakiplerimiz fırtına gibi

ABONE OL

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden takımlarımız Süper Lig'de haftayı çok zorul maçlarla geçirirken rakiplerinin form durumu da oldukça yükseldi

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden takımlarımız Süper Lig'de haftayı çok zorul maçlarla geçirirken rakiplerinin form durumu da oldukça yükseldi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan ve çarşamba günü sahasında Dinamo Kiev'le karşılaşacak olan Beşiktaş ilk maçında Benfica'yla 1-1 berabere kalmıştı. Dinamo Kiev bu hafta deplasmanda Olimpik Donetsk'i 4-0 yenkeyi başardı.

Benfica ise A.Konyaspor'la birlikte UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yer alan Sporting Braga'yı 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Grubun diğer takımı Napoli ise İtalya 1.Ligi Serie A'da Chievo'yu 2-0 mağlup etti. Napoli 6 haftası geride kalan ligde lider Juventus'un 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

F.Bahçe'nin rakipleri 3'te 3 yaptı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe'nin rakipleri bu haftasonu oynadıkları karşılaşmaları kazanarak formda olduklarını gösterdiler.

Sarı-lacivertli takımla perşembe günü Kadıköy'de karşılaşacak olan Feyenoord Roda'yı 5-0 yenerken ligde de 7 maçta 7 galibiyetle liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe'nin gruptaki ilk maçında 1-1 berabere kaldığı Zorya Luhansk ise Ukrayna Ligi'nde ikinci sıradaki yerini kordu. Zorya bu hafta kendi sahasında Vorskla Poltova'yı 2-1 mağlup etti.

A Grubu'nun favorisi olan ancak ilk maçında Feyenoord'a 1-0 yenilen Manchester United kendine geldi. Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Manu Rooney'nin yedek beklediği karşılaşmada geçen sezonun şampiyonu Leicester City'yi 4-1 mağlup etmeyi başardı. Manchester United 4-0 önde kapadığı ilk yarıda mükemmel bir futbol oynarken Pogba 2 golle yıldızlaştı.

Gent de kazandı

UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan A.Konyaspor'un perşembe gecesi karşılaşacağı Gent St.Trudien karşısında 2-1 galip geldi. Gent 8 haftası geride kalan Belçika 1.Ligi'nde 15 puan ve averajla 4.sırada bulunuyor.

A.Konyaspor'u Konya'da 1-0 mağlup eden Shaktar Donetsk ise Volyn Lutsk'u 3-0 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. 

Sporting Braga ise Benfica deplasmanında aldığı 3-1'lik yenilgiyle haftanın kaybedeni oldu.

Zürih 2.Lig'de lider

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda ülkemizi temsil eden Osmanlıspor'un perşembe günkü rakibi Zürih ise İsviçre 2.Ligi olan Challenge Lig'de liderliğini sürdürdü. İsviçre ekibi bu hafta sahasında Servette'i 3-0 mağlup etti.

Hafta içinde Real Madrid deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek büyük sürpriz yapan Villareal bu hafta Osasuna'yı 3-1 yenerek ligde 4.sıraya tırmandı.

Grubun bir diğer takımı Steaua Bükreş ise kendi sahasında Cluj'a 2-1 yenilmesine karşın liderliğini sürdürdü.

Haber: futboo