Avrupa devinden 5 milyon euro'luk teklif

ABONE OL

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün gece katıldığı Yüzde Yüz Futbol programında Elif Elmas ve Oğuz Kaan Güçtekin'le ilgili son gelişmeleri ve transfer teklifini de açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün gece NTVSpor'da katıldığı Yüzde Yüz Futbol programında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Yıldırım bu sezon A Takım kadrosunda yer alan Oğuz Kaan Güçtekin'e Manchester City'nin teklif yaptığını açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aynı zamanda FIFA'dan profesyonel sözleşme imzalayabilmek için izin beklenen Elif Elmas'la ilgili de açıklamalar yaptı.

Yıldırım bu konulardaki sözleri şu şekilde:

"Fenerbahçe dışında 22 ya da 26 kulüp, Elif Elmas'ın peşindeydi. Bizden de (Pero) Antic de aralarında olmak üzere araya girdiler ve bu çocuğu buraya getirdik. Ajax, Manchester City, Avrupa'nın her yerinden bu çocuğun istendiğini biliyoruz. Aykut Hoca da çok beğeniyor. Altyapıdan çıkan oyuncumuz Oğuz Kaan Güçtekin için Manchester City, 5 milyon euro teklif etti, satmadık. Oğuz bu sezon ilk 11'de oynarsa kimse şaşırmasın. 8 numara falan da oynuyormuş."

FIFA İLE TEMASLAR SÜRÜYOR

Makedonya'nın Rabotnicki takımından transfer edilen Elif Elmas 27 Eylül'de 18 yaşını doldurduğu için henüz Fenerbahçe'yel profesyonel sözleşme imzalayamıyor. Sarı-lacivertli yönetim bu konuda FIFA'dan özel izin girişiminde bulundu. Karar Eylül ayının başında verilecek.

Genç yıldız adayı sarı-lacivertli formayı ilk kez Cagliari ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında giymiş ve ortaya koyduğu futbolla beğeni toplamıştı.

Fenerbahçe altyapısından yetişen Oğuz Kaan Güçtekin ise hem İsviçre'deki hazırlık maçlarında hem de Cagliari karşılaşmasında süre aldığı bölümlerdeki futboluyla alkışlanmıştı.

oğuz kaan güçtekin elif elmas fenerbahçe manchester city aziz yıldırım