Avrupa'nın en az kaybeden takımları

ABONE OL

Süper Lig'in lideri Trabzonspor, gösterdiği performansla Avrupa'da dev takımları geride bırakarak büyük fark yarattı.

Trabzonspor, bu sezon oynadığı futbol ve aldığı puanlarla açık ara farkla Süper Lig'in zirvesinde bulunuyor. Bordo mavili ekip, sadece Türkiye değil, Avrupa'da da ön plana çıkmış durumda.

Trabzonspor, Avrupa'nın en büyük 10 ligi baz alındığında Manchester City'nin ardından en çok puan toplayan 2. takım olmayı başardı. Premier League'in lideri Manchester City, 57 puan toplarken Trabzonspor, topladığı 54 puanla 2. sırada yer aldı. 

PSG, Real Madrid, Bayern Münih'i geride bırakan performans

Süper Lig'in lideri Trabzonspor, bu alanda PSG, Inter, Real Madrid, Bayern Münih, Liverpool, Chelsea, Milan gibi takımları geride bıraktı. 

Bu sezon Süper Lig'de sadece Antalyaspor'a karşı kaybeden bordo mavili ekip, aynı zamanda Avrupa'nın en az kaybeden 2. takımı olmayı başardı. 

Porto'nun ardından 2. sırada!

Avrupa'da yenilmeyen tek takım Porto'nun ardından sadece 1 yenilgiyle Trabzonspor; Inter, PSG, Shakthar Donetsk ve Dynamo Kiev ile en az yenilen 2. takım oldu. Premier League'de lider olan Manchester City'nin 2, Bundesliga lideri Bayern Münih'in ise 3 yenilgisi bulunuyor. 

Hem topladığı puan hem de yenilgi sayısıyla tüm Avrupa'da 2. sırada olan Trabzonspor, ortaya koyduğu performans ile sadece Süper Lig değil Avrupa'da da ses getirmişe benziyor.

avrupa ın en az kaybeden 2. takımı trabzonspor avrupa ın en az kaybeden takımları trabzonspor süper lig manchester city abdullah avcı