Avrupa Süper Ligi ve Türkiye sözleri

ABONE OL

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi'nin askıya alındığını söylerken, şaşırtan bir Türkiye örneği verdi.

Real Madrid Başkanı ve Avrupa Süper Ligi'nin kurucularından Florentino Perez, organizasyonun kısa süre içerisinde dağılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Florentino Perez, futbol adına iyi bir çalışma yaptıklarını ancak şu an için projenin askıya alındığını belirtti.

Avrupa Süper Ligi'nin daha fazla gelir elde edebilecekleri bir yapı olduğunu söyleyen Perez ''Kurucu kulüpler, bu projeye inanıyorlar. Avrupa Süper Ligi ölmedi. Çalışmaya devam edeceğiz. Bu proje işe yaramadıysa, bir başka proje işe yarayacak. Dünyanın en iyi takımlarının olacağı, yeni bir format yaratmak istedik. Tüm futbol endüstrisi için daha fazla para kazanabilirdik'' ifadelerini kullandı.

Türkiye üzerinden bir örnek de veren Perez ''Diğer fikirlere de açığız ancak mesela daha küçük liglerden bir takım girmek isterse, örneğin Türkiye'den, buradaki problem paranın, rekabetin olacağı büyük maçlardan gelecek olması. Rekabet olmayan maçlar, para kazandırmaz'' sözleriyle dikkat çekti.
Amaçlarının futbolu kurtarmak olduğunu da dile getiren Perez, ''Futbolu kurtarmak istiyorduk. Futbolun kurtulması gerekiyor. Biz bunu isterken, futbolu öldürmek istiyoruz gibi görüldü'' dedi.

florentino perez avrupa süper ligi