Aykut Kocaman: Geçen sezon benim adıma 3 Temmuz'dan daha yıpratıcıydı

ABONE OL

TRT Spor'da konuşan Kocaman, Fenerbahçe, Milli takım ve kariyer planıyla ilgili gündem yaratacak sözler söyledi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'da konuşan Kocaman, Fenerbahçe, Milli takım ve kariyer planıyla ilgili gündem yaratacak sözler söyledi.

İşte detaylar...

'Son zamanlarda fazlasıyla artan Aykut Kocaman art niyeti var'

Son dönemde aleyhinde karalama kampanyası olduğunu belirten Aykut Kocaman, "Açıklamalarımın zaman zaman art niyetle çarptırıldığını düşünüyorum. Son zamanlarda fazlasıyla artan Aykut Kocaman art niyeti var. Bunu rahat bir şekilde gözlemliyorum. Belli bir zümre sürekli bunu yapıyor. Konyaspor'un durumu nedir? Konyaspor'un Avrupa'ya gitme durumu nedir? Konyaspor hocasıyken Ziraat Türkiye Kupası'nı almak, Şampiyonlar Ligi'ni almaktan daha zor" dedi.

'Geçen sezon benim adıma 3 Temmuz'dan daha yıpratıcıydı'

Geçen sezonun kendisi adına çok yıpratıcı olduğunu ifade eden Kocaman, "Masanın başında olmak dünyayı o masa kadar yorumlamanızı gerektiyor. Zaman zaman etrafı gözlemlemek daha faydalı diye düşünüyorum. Geçen sezon benim adıma son derece yıpratıcı bir dönem olarak geçti. 3 Temmuz'da camiamıza karşı temel bir güç vardı. 3 Temmuz'un ardından camia birlik mesajı verebilmişti. Geçen sezon benim adıma 3 Temmuz'dan daha yıpratıcıydı. O dönem bunu yapanlara karşı bir birlik vardı. Bence kurumlar için en yıpratıcı dönem kişilerin birbirinin içine çökmesidir. Geçen sezon gücü sağlayacak ana unsurlar ayrıydı. Biraz daha kenarda duracağım. Konyaspor örneğinde olduğu gibi yapılmayan ama yapılabilecek olan şeylere talip olacağız. Hayal satmak benim tarzım değil" ifadelerini kullandı.

Rizespor iddialarına yanıt

Rizespor iddialarıyla ilgili Aykut Kocaman,"Hiçbir kulüple bir görüşmem olmadı. Şu an için hiçbir kulüpte çalışmayı düşünmüyorum. Beklemeyi düşünüyorum. 2. yarıdan itibaren isteyen kulüplere göre ekibimizle antrenörlüğe döneceğiz. Konyaspor örneğindeki gibi yapılmayanları yapmaya çalışacağız. Bulunduğumuz yerin ulaşılmamışına göre götürmeye çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Milli takım sözleri

Milli takım iddialarıyla ilgili olarak ise Kocaman, "Hayat felsefem şudur; sana yapılmasını istemedeğin bir şeyi başkasına yapma. Milli takımda şu anda çalışan son derece saygın bir hoca var. Yarın ne olur bilmiyoruz. Böyle bir durum oluşursa konuşabiliriz" diye konuştu.

'Fenerbahçe'nin şu anda en büyük problemi uyum sorunu'

Fenerbahçe'nin şu anda temel probleminin uyum sorunu olduğunu belirten Aykut Kocaman, "Fenerbahçe'nin şu anda yaşadığı en büyük problemi uyum sorunu. Geçen sezon başında 8 tane transfer yapıldı. Esas problem transfer değildi ana problem o transferlerin verimsiz olmasıydı. Transfer ettiğimiz oyunculardan verim alamadık. Bu oyuncular değerli oldukları için alındı yanlış saptamalar olabilir. Bizim futbolcuları verimli hala getirmemiz lazımdı. 11. haftadan sonra 23 haftalık süreç hemen hemen oynayan ve kazanma alışkanlığı elde etmiş takımda 8-9 oyuncusu bir sezon önce kalan oyunculardı" şeklinde konuştu.

'Fatih Terim benimle iletişime geçmedi'

Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde Milli takıma bir futbolcunun çağrılmadığını ifade eden Kocaman, "Konyaspor'u çalıştırırken 1 tane futbolcu bile Milli takıma alınmadı. Futbol Direktörlüğü yapan kişinin (Fatih Terim) teşvik amaçlı bunu yapması lazımdı. Benimle iletişime bile geçmedi" dedi.

'Fenerbahçe için 'Kapılar kapalı' diyemem, 'Geleceğim de' diyemem...'

Fenerbahçe taraftarına mesaj vererek sözlerini tamamlayan Aykut Kocaman şunları söyledi:

"Ben çalıştığım sürece şunu söyledim. Fenerbahçe gibi kulüplerin en büyük gücü taraftarıdır. Başka söze gerek yok. Taraftar takımına küserse o takımdan bir şey olma şansı yok. Fenerbahçe taraftarı dünyanın en değerli taraftarıdır. Hayat bu. Hiçbir şey benim için sürpriz değil. Şu anda Fenerbahçe için 'Kapılar kapalı' diyemem, 'Geleceğim' diyemem... Ali Koç ve yönetiminin o dönem böyle bir tasarrufu oldu. Doğru ya da yanlış diyemiyorum. Zaman her şeyi gösterecek"

aykut kocaman fenerbahçe konyaspor rizespor ali koç