Aykut Kocaman ve şampiyonluk sözleri

ABONE OL

Şampiyonluk yarışı içinde olan Fenerbahçe'de A Takım direktörü Emre Belözoğlu, son antrenman öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Emre Belözoğlu şampiyonluk şanslarını değerlendirirken, takımın oyun ve performansı üzerine de konuştu.

Fenerbahçe Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, Süper Lig'deki Kasımpaşa maçı öncesi antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emre Belözoğlu, şampiyonluk şanslarını, takımın son durumunu ve performansını değerlendirdi.

Sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını söyleyen Belözoğlu, ''Sonuna kadar bu yarışın içinde olmak istediğimizi her zaman söyledim, söylemeye de devam edeceğim. İyi bir takımımız var, oyunun da geliştiği yanlar var. Geliştireceğimiz anları da olacak.  Takımıma inanıyorum, içerideki enerjiye güveniyorum. Biz sezon sonuna kadar inşallah mücadelenin içinde olacağız. İnancımız gerçekten çok yüksek'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin saha içi oyunundan da bahseden Emre Belözoğlu, ''İstediğimiz, arzu ettiğimiz oynatmak istediğimiz oyun güçlü bir oyun ve oyuncular da bundan keyif alıyor. Bu oyunu doğru bir şekilde süreye yaymak lazım. Türkiye Ligi'ndeki her takım bir oyun oynamaya çalışıyor. Başındaki teknik adamların ekipleri var, kendileri çalışıyor, rakibi analiz ediyorlar. Bir maçtan önce herkesin kendine göre bir sistemi var. Sistematik çalışıyorlar, bizi analiz ediyorlar, biz onları analiz ediyoruz. Oyunun belli bölümlerinde görmek istediğim oyunu görüyorum ama bunu süre olarak yaymamız için biraz daha pratik etmemiz lazım'' dedi.

''Aykut Kocaman ile konuştuğumuz şey oyun üzerinedir''

Başakşehir maçının son dakikalarında Aykut Kocaman ile yan yana sohbet ettiği hatırlatılan Emre Belözoğlu bu durumu ''Aykut hocayla 3 Temmuz'da kader birlikteliği yaptık. Camiamızın efsane futbolcusuydu. Teknik adam olarak şampiyonluk yaşadı. Kendisiyle iyi diyaloğum vardır, birçok konuda da kendisiyle fikir alışverişim olur. Maçın bitmesine 17-18 saniye kalmış onunla yan yana gidip kendi fikirlerimle alakalı bir şey söylediğimde bunu bir tarafa çekmek veya konuşmak doğru değil. Buna cevap vermek de doğru değil. Bunu görüp geçeceğiz. Bunlar futbolda belki Türkiye'de görülmemiş şeylerdir ama ben her teknik adamın yanına gidip oyunu konuşabilirim, zaten böyle de olmalıdır. Her teknik adamın oyunu, oyunun nasıl gittiğini, nasıl geliştiğini oyunla alakalı kendi arasında konuşmalar yapmasında hiçbir problem görmüyorum. Her maç yaşayacağım bir şey değildir zaten, Aykut Kocaman özelinde abi kardeşlik ilişkimden dolayıdır ama konuştuğumuz şey oyun üzerinedir'' sözleriyle açıkladı.

Oyuncularla ilişkilerini değerlendiren genç teknik adam, verdiği her kararın da her zaman doğru olamayacağını ''Oyuncularla ikili ilişkilerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama sonuçta ben hiçbir zaman tek bir oyuncu üzerinden oyunu değerlendirmem. Tek bir oyuncu üzerinden oyunu kötülemem. Tek bir oyuncu üzerinden de oyunu övmem. Büyük fotoğrafa bakarak söylediğimde elimde 24-25 tane çok net iyi oyuncu var. Oynatamadığınız zaman bunun sıkıntısını yaşıyorsunuz. Ben de futbolcuydum, ilk 11'de oynamadığımda bazen benim de 'niye oynamıyorum' dediğim zamanlar olmuştur. Onların da bu duyguyu yaşaması kadar doğal bir şey yok. Ama biz onları kazanmak adına, onlara doğruyu anlatmak adına çalışıyoruz. Ben 34-35 yaşında kendimi geliştirdim, Başakşehir'e gittim oynadım orda da bir oyunu kafama oturtmaya çalıştırlar ve ben o anlamda kendimi geliştirdim. Buradaki bütün takım arkadaşlarımızın içinde bulunduğu ortamı pozitif hale çevirdikten sonra bu oyunla kendilerini geliştirmelerini istiyorum. En küçüğünden en büyüğüne, kariyeri en azından en fazlasına kadar. O yüzden hepsiyle ilişkilerim iyi. Ben bütün oyuncuları değerli buluyorum. Hiçbirini birbirinden ayırmıyorum, onlara da bunu net bir şekilde hissettirdiğimi düşünüyorum'' dedi.

fenerbahçe emre belözoğlu