Barcelona La Liga'dan ayrılıyor mu?

ABONE OL

İspanya La Liga Başkanı Javier Tebas, Barcelona hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İspanya'nın doğusunda Katalonya Özerk Yönetimi tarafından yapılması planlanan referandum tartışmaları La Liga'ya da sıçradı.

İspanyol basını, Katalonya'nın bağımsızlık girişimlerinin futbolda Barcelona'ya ne gibi etkisi olacağını araştırmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak La Liga Başkanı Javier Tebas'a da bu soru soruldu. Tebas ise verdiği cevapta çok çarpıcı ifadeler kullandı. 

Tebas yaptığı açıklamada "Katalonya tek taraflı bağımsız olursa Barcelona ne La Liga'da ne de Fransa Ligi'nde oynar. Umarım ki olmaz ama Katalonya'daki bu süreç devam ederse Katalan kulüpleri İspanya'da oynayamaz. Katalonya özerk yönetimi hükümeti spor bakanının Katalan kulüplerinin İspanya veya Fransa ligini seçebileceğini açıklaması beni şaşırttı. Sanırım bu kişi, bağımsızlık sürecinde olduğu gibi tüm Katalanları kandırıyor. Bunun böyle olmadığını açıkça söylemek gerekir" ifadelerini kullandı.

Tebas "La Liga iyi ya da kötü en iyi düzeyde kalmaya devam eder ama Barcelona, La Liga'dan ayrılırsa Avrupa'nın büyük kulübü olmaktan çıkar. Katalonya'daki yasa dışı bağımsızlık girişimlerinin son bulmasını arzu ediyorum" sözlerini de söyledi.

barcelona la liga javier tebas