Başakşehir'den 'az para ile çok iş' dersi

ABONE OL

Günümüz futbolunda para, başarıya giden yolda belirleyici unsurlardan olsa da Başakşehir bizlere doğru harcamala ile başarının gelebileceğini de gösterdi. Başakşehir, son 5 sezonda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan çok daha az harcayarak başarıya ulaştı.

FUTBOO | Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Başakşehir, birçok açıdan çok önemli bir başarıya imza attı. Başakşehir'i bu şampiyonlukta öne çıkarak noktalardan biri de transferde yaptıkları doğru ve dört büyük rakibine göre çok düşük seviyede kalan harcamaları oldu.

Süper Lig'de her sezon kuşkusuz 'şampiyonluk adayı' dendiğinde ilk olarak akla Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor geliyor. Doğal olarak her sezona şampiyonluk adayı olarak başlayan dört büyükler, önemli yatırımlar da yapıyor. Ancak Başakşehir, son 5 sezonda dört büyüklerin aksine çok düşük bütçelerle önemli işlere imza attı ve son sezonda da şampiyonluğa ulaştı.

Son 5 sezonda transfere sadece 27,76 milyon euro

Başakşehir, Süper Lig'deki son 5 sezonda dört büyüklerin harcadığı bonservis ve kiralama bedellerinin çok çok altında kalmayı başardı. Clichy, Adebayor, Demba Ba gibi yıldızları kadrosuna katmasına rağmen Başakşehir son 5 sezonda toplam bonservis bedeli olarak 27,76 milyon euro harcadı. Neredeyse sezonluk ortalama 5,5 milyon euroluk bir harcama yaptılar.
 

       Bu gönderiyi Instagram'da gör                 

????Başakşehir, son 5 sezonda bonservis ve kiralama bedeli olarak sadece 27,76 milyon euro harcadı. #başakşehir #süperlig #galatasaray #fenerbahçe #beşiktaş #trabzonspor @ibfk2014

futboo.com (@futboo_official)'in paylaştığı bir gönderi (22 Tem, 2020, 2:31öö PDT)



En çok harcayan Galatasaray oldu

Bu süre zarfında dört büyükler çok çok daha fazlasını harcadı. Son 5 sezonda transfere Süper Lig'de en çok para harcayan takım 117,22 milyon euro ile Galatasaray oldu. Elbette Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Galatasaray gelir olarak da Başakşehir'den çok daha fazlasını kazanmıştı. Ancak bu yine de Başakşehir'in harcamadaki başarısını görmemize engel değil...

Galatasaray'dan sonra en fazla para harcayan takım 109,61 milyon euro ile Fenerbahçe oldu. Bu 5 sezonluk süreçte Beşiktaş 68,09 milyon euro, Trabzonspor ise 51,86 milyon euro harcadı.

Son 5 sezonda 117,22 milyon euro harcayan Galatasaray 2, 68,09 milyon euro harcayan Beşiktaş 2 kez şampiyon olurken, 27,76 milyon euro harcayan Başakşehir de bir kez şampiyonluk yaşadı.

başakşehir transfer galatasaray fenerbahçe beşiktaş trabzonspor süper lig