Başakşehir'in yıldızları transferin gözdesi oldu

ABONE OL

Her sezonun sonunda şampiyonlar ve kadrodaki isimler, transferin gözdesi haline gelirler. Bu sene mutlu sona ulaşan Başakşehir'in, Şampiyonlar Ligi için kadrosunu korumayı mı tercih edecek yoksa cazip teklifleri değerlendirecek mi henüz bilinmiyor. Ancak özellikle bazı isimler gösterdikleri performansla şüphesiz birçok takımın transfer listesine girecek.

FUTBOO | Süper Lig'de bir sezon daha geride kaldı ve şampiyon Başakşehir oldu. Yavaş yavaş hem Türkiye'de hem Avrupa'da transfer hareketliliği başlayacak. Elbette sezonu şampiyon tamamlayan Başakşehir'in yıldızları da birçok takımın hedefi haline gelecek.

İlk sıraya elbette Edin Visca'yı koyabiliriz. Her yaz transfer döneminde 4 büyüklerin listesinde yer alan Visca, artık Başakşehir'in de efsanesi haline geldi. Yaşı artık 30'u bulmasına karşın yine çift hanelerde gol ve asist katkısı yapan Visca için Başakşehir her sene olduğu gibi ciddi bir bonservis ücreti talep edecektir. Bunu Türkiye'den karşılayacak bir kulüp var mı belirsiz olsa da Avrupa Ligi'nde gösterilecek performansa göre Avrupa'dan da ciddi teklifler gelebilir.

Türk futbolunun yükselen değeri

Transferde ismi en çok konuşulacak oyunculardan biri de İrfan Can Kahveci olacak. Kalitesi, yaşı ve olgun oyunuyla Avrupa ve Süper Lig'den ciddi talipleri olan İrfan Can, bu sezon da şampiyonluk yollunda takımına ciddi katkılar verdi. Yabancı kuralının gelmesiyle birlikte de Süper Lig'deki tüm kulüpler için daha önemli bir isim haline geldi. Ancak İfran'ı gelecek sezon öenmli bir Avrupa kulübünde izlemek de kimseyi şaşırtmayacaktır. 

Avrupa Lig ile kaderi değişebilir

Önce milli takımın EURO2020 bileti almasında ciddi rol oynadı. Sonrasında Başakşehir'in ilk şampiyonluğunun mimarlarından biri oldu. Bu başarılarla bile kaleci sorunu yaşayan Galatasaray ve Beşiktaş'ın listesine giren Mert Günok, Başakşehir'in Avrupa Ligi'ndeki yapacaklarıyla da Avrupa'ya transfer gerçkleştirebilir. 

Sözleşmesini uzatmazsa...

Elia, belki de Başakşehir'de beklenilen seviyede bir performans sergilemedi. Ancak hızı ve oyun stiliyle Süper Lig'de fark yaratabileceğini zaman zaman kanıtladı. Başakşehir ile sözleşmesinin sona ermesi de Süper Lig ekipleri için önemli fırsat transferi olarak görülecektir. Geçtiğimiz sezon 22 maçta 3 gol, 2 asistle oynayan Hollandalı kanat oyuncu, benimseyeceği ve iyi anlaşacağı bir takımla daha farklı bir performans sergileyebilir.

Her takımın yerli bir jokere ihtiyacı var

2004 yılından beri formasını giydiği ve sonunda şampiyonluk yaşadığı Mahmut Tekdemir, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmasına rağmen Başakşehir'den ayrılır mı bilinmez ama birçok takımın transfer listesinde yer alacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Tecrübesi, hem orta saha hem stoperde forma giyebilmesi ve yeni kuralla birlikte yerli olması, 32 yaşındaki futbolcunun transferi için birçok kulübü iştahlandıracaktır.

başakşehir edin visca i̇rfan can kahveci elia mert günok mahmut tekdemir