Bayern'den rekorlarla gelen zafer

ABONE OL

Bayern Münih Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken, hem takım hem de bireysel performans olarak sezona damga vurdular.

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşırken, hem bireysel hem de takım olarak istatistiklere de damga vurdular. Bayern Münih, tarihindeki 6. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı ve Devler Ligi'nde mutlu sona en çok ulaşan ilk 4 takım arasına girmeyi başardı.

Üç kulvarda da zafere ulaşanlar

Bayern aynı zamanda bu sezon hem Şampiyonlar Ligi, hem Bundesliga hem de Almanya Kupası'nı kazanarak, bir sezonda üçleme yapan birkaç takımdan biri olmayı başardı. Son 20 yılda bunu başaran takım sayısı sadece 6... Bayern, 2013 yılında da hem lig, hem kupa hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı.
 

Bir sezonda 'üçleme' yapanlar

2020, Bayern
2015, Barça
2013, Bayern
2010, Inter
2009, Barcelona
1999, Man Utd

Cristiano Ronaldo veya Messi olmadan!

Bireysel performanslar da Bayern'in yıldızları farklarını ortaya koydu. Robert Lewandowski, uzun yıllar sonra Messi veya Cristiano Ronaldo olmadan gol krallığına ulaşan ilk isim olmayı başardı. Lewandowski bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni 15 golle kapattı.
 

Kingsley Coman'ın 20. kupası

Bayern'in en önemli isimlerinden biri de Kingsley Coman! Paris SG karşısında da galibiyeti getiren Coman, henüz 24 yaşında olmasına rağmen profeyonel kariyerindeki 20. kupasını kazanmayı başardı.

şampiyonlar ligi bayern münih lewandowski coman