Bayern Lyon'un yıldızını kaptı

ABONE OL

Bayern Münih, Lyon formasıyla gösterdiği başarılı performansın ardından Corentin Tolisso ile anlaştı.

Almanya Bundesliga'da üst üste 5. şampiyonluğunu ilan eden ve bu sezon yarı finalde veda ettiği Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon daha iddialı olmak isteyen Bayern Münih, Lyon'un parlayan yıldızlarından Corentin Tolisso ile anlaştı. 

40 MİLYON EURO ÖDENECEK

Bild'in haberine göre 40 milyon Euro bedelle tamamlanan transfer için bugün sağlık kontrollerine girecek Tolisso, prosedürlerin noktalanmasının ardından resmi sözleşmeye imza atacak. 

47 MAÇTA 14 GOL ATTI

Lyon altyapısından yetişen ve 2014 yılında a takıma katılan Fransız orta saha oyuncusu, son üç sezonda sürekli gösterdiği gelişimle Avrupa transfer piyasasının önemli isimlerinden biri olmayı başardı. 22 yaşındaki oyuncu, bu sezon çıktığı 47 maçta 14 gol atıp 7 de asist yapmayı başardı. 

BEŞİNCİ TRANSFER

Bu sezon transfere çok hızlı giren Alman devi, yaz döneminde 5. oyuncuyla anlaştı. Daha önce Hoffenheim'dan Sebastian Rudy'yi bonservissiz olarak kadrosuna katan Bavyera ekibi, Niklas Süle'yi de 20 milyon Euro bedelle transfer etmişti. Sonrasında iki yıldır kiralık olarak kadrosunda tuttuğu Kinsgley Coman'ın bonservisini alan Bayern, son olarak Werder Bremen'den Serge Gnabry'yi 10 milyon Euro bedelle takıma kazandırmıştı. 

corentin tolisso lyon bayern münih