Benfica - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

ABONE OL

Sarı-kırmızılı ekibin Benfica'yı eleyebilmesi için karşılaşmayı en az 3-2, 4-3 gibi 2-1'den daha gollü tek farklı galibiyetlerle kazanması gerekiyor. Mücadele 1-0 Galatasaray'ın galibiyetiyle biterse deplasman golü avantajıyla tur atlayan taraf Benfica olacak. Sarı-kırmızılı ekip karşılaşmayı 2-1 kazanırsa mücadele uzayacak, skor değişmezse penaltı atışlarına gidilecek. Peki Benfica - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'in ardından ikinci sırada bulunan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşıyor. 

İki takım da Şampiyonlar Ligi'nden elendi

Gectiğimiz sezon Süper Lig'i şampiyon bitirdiği için doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, Porto, Schalke ve Lokomotiv Moskova'yla birlikte D Grubu'nu 3. tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'na katılma hakkı kazanmıştı.

Portekiz temsilcisi Benfica da Galatasaray gibi geçtiğimiz sezonu kendi liginde şampiyon tamamlamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Ajax ve AEK ile birlikte C Grubu'nda yer alan Benfica grubunda 3. sırada yer alarak UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'na kalmıştı.

Benfica - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda 21 Şubat Perşembe gecesi saat 23:00'te başlayacak karşılaşma beIN Sports 1 kanalından naklen ekranlara gelecek.

Hakem Romen Hategan

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın son 32 turunda Benfica'ya karşı oynayacağı rövanş maçını Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Hategan yönetecek. Hategan'ın yardımcılıklarını Octavian Şovre ve Sebastian Gheorghe'nin yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Radu Petrescu ve Sebastian Coltescu olacak. Radu Ghinguleac ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Muhtemel onbirler:

Benfica: Vlachodimos - Corchia, Dias, Ferro, Riberio - Fernando, Florentino, Cervi, Gabriel - Seferovic, Felix

Galatasaray: Muslera - Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo - Ndiaye, Donk - Feghouli, Belhanda, Onyekuru - Diagne

Galatasaray nasıl tur atlar?

Sarı-kırmızılı ekibin Benfica'yı eleyebilmesi için karşılaşmayı en az 3-2, 4-3 gibi 2-1'den daha gollü tek farklı galibiyetlerle kazanması gerekiyor. Mücadele 1-0 Galatasaray'ın galibiyetiyle biterse deplasman golü avantajıyla tur atlayan taraf Benfica olacak. Sarı-kırmızılı ekip karşılaşmayı 2-1 kazanırsa mücadele uzayacak, skor değişmezse penaltı atışlarına gidilecek.

Benfica'nın her türlü galibiyeti ve beraberlik Portekiz ekibine yarıyor. Galatasaray'ın iki veya daha farklı galibiyetleri ise sarı-kırmızılı ekibi Son 16 Turu'na taşıyacak.

Linnes sakat, Fernandao cezalı

Sarı-kırmızılı takımın Benfica kadrosunda sakatlığı bulunan Martin Linnes ile cezalı olan Fernando Reges yer almadı.

Sarı-kırmızılı takımda ayrıca isimleri UEFA listesine bildirilmeyen Kostos Mitroglu, Semih Kaya ve Emre Taşdemir'le birlikte, kadro dışı durumu devam eden Eren Derdiyok da kadroda yer almıyor.

Galatasaray'ın Portekiz'e götürdüğü oyuncular şunlar:

Kaleciler: Muslera, İsmail Çipe

Savunma: Mariano, Ahmet Çalık, Ömer Bayram, Emre, Marcao, Nagatomo, Luyindama,

Orta saha: Selçuk, Donk, Ndiaye, Belhanda, Yunus, Gökay, Muğdat, Feghouli,

Forvet: Sinan, Onyekuru, Diagne.

Benfica ligde rotasyona gitti

Ev sahibi Benfica'da ise forvet Eduardo Salvio sahalardan 4 haftaya yakın uzak kalacak. Ayrıca Ebuehi, Fejsa, Conti ve Jardel'in sakatlıkları sürüyor.

Son lig maçında Aves'i 3-0 mağlup ederek Porto'nun 1 puan arkasında ikinci sıradaki yerini koruyan Benfica'da Yuri Riberio, Florentino, Gedson Martinez, Corchia ve Franco Cervi dinlendirildi.

Portekiz temsilcisi Benfica’nın teknik direktörlüğünü Ocak 2019’da göreve gelen Portekizli teknik direktör Bruno Lage yapıyor.

Galatasaray'ın 77. UEFA Avrupa Ligi maçı

SL Benfica karşılaşmasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi’ndeki 77. maçına çıkacak takımımız, bu karşılaşmalarda 29 galibiyet, 24 beraberlik, 23 mağlubiyet elde etti.

Ayrıca Galatasaray, 21 Şubat Perşembe günü oynanacak maçı kazandığı takdirde Avrupa Kupaları’ndaki 100. galibiyetine ulaşacak.

Benfica ise, 121 kez maç yaptığı UEFA Avrupa Ligi’nde 62 galibiyet, 27 beraberlik ve 32 mağlubiyet aldı. 

Benfica ile 5. maç

Galatasaray ile Portekiz ekibi Benfica, bugüne kadar 4 resmi maçta karşı karşıya geldi. İlk olarak 2008-2009 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup maçında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesini sarı-kırmızılı takım deplasmanda 2-1 kazandı.

2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer alan iki takımın aralarındaki maçlarda ev sahibi ekipler rakibine 2-1’lik üstünlük kurdu. 

Benfica geçtiğimiz hafta İstanbul'da UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Galatasaray'ı Eduardo Salvio (p) ve Seferovic'in golleriyle 2-1 yenmiş, sarı-kırmızılı takımın tek golü Luyindama'dan gelmişti.

benfica - galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda ?