Beşiktaş Çin'de Schalke ile baş edemedi

ABONE OL

Siyah-beyazlı takım, globalleşme projesi kapsamında, Alman temsilcisi Schalke 04 ile karşılaştı. Çin'de ilk kez futbolseverlerin karşısına çıkan Kara Kartal, hazırlık maçından 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Yönetimin, takımın globalleşmesi amacıyla yaptığı programla Çin'de bulunan Beşiktaş, Almanya temsilcisi Schalke 04 ile bir hazırlık karşılaşması yaptı. 


İlk yarısı 43’te Amine Harit golüyle Alman takımının üstünlüğü ile biten mücadelede Beşiktaş’ın özellikle hücumda sıkıntılı görüntüsü gözlerden kaçmadı. 

CENK’TEN İKİ GOL

İkinci yarıya etkili başlayan Schalke 57. dakikada Luke Hemmerich ile farkı ikiye çıkardı. 


Bu gol sonrası atak olması beklenen siyah-beyazlılar 63’te Yevhen Konoplyanka’nın golüyle sarsıldılar. 

Farkın üçe çıkmasıyla ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, golcü yıldızı Cenk Tosun’un 67 ve 75’te bulduğu gollerle farkı bir anda bire indirdi. 

Çin’in Zhuhai kentinde oynanan mücadele Alman temsilcisinin 3-2’lik galibiyetiyle noktalandı. 


12 BİN TARAFTAR İZLEDİ

Zhuhai Sports Center'de oynanan karşılaşmaya Çinli futbolseverler ilgi gösterdi. Stadın hepsi dolmasa da 12 bine yakın Çinli futbolsever mücadeleyi tribünden takip etti. 


Siyah-beyazlı taraftarlar da tribünlerde yer alarak takımlarına destek verdi. Mücadeleyi bazı Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları da takımlarının formalarıyla izledi.

Beşiktaşlı taraftarların oyunculara ilgisi büyük oldu. Taraftarlar, tezahüratlarla oyunculara destek verdi.


ZENGİN KALEDE

Beşiktaş'ın Schalke 04 ile yaptığı mücadelede kaleyi Tolga Zengin korudu. Savunmada Beck, Mitrovic, Tosic ve Caner yer alırken, Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup defansın hemen önünde görev yaptı. Orta sahada Babel, Tolgay ve Adriano Correia şans bulurken, Cenk Tosun forvette yer aldı. 


Siyah-beyazlı ekipte, İstanbul'da bireysel çalışan Gökhan Gönül ile Anderson Talisca'nın yanı sıra izinli Pepe ve Ricardo Quaresma kafileyle Çin’e gelmedi. 

ORMAN DA İZLEDİ

Mücadeleyi Guangzhou Başkonsolosu Kurtuluş Aykan da Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetici Erdal Torunoğulları ile birlikte izledi.

Orman ve Torunoğulları, mücadeleyi ‘Come to Beşiktaş’ yazılı tişörtlerle takip etti.


çin schalke beşiktaş hazırlık maçı