Beşiktaş - Galatasaray maçının iki kilit ismi

ABONE OL

Süper Lig'de derbi zamanı! Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaşacağı kritik maçta iki takımdan da derbinin kilidini çözmesi muhtemel oyuncuları değerlendirdik.

Süper Lig'de liderliği yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. Oldukça büyük öneme sahip derbiden önce iki takımdan kilit oyuncular kim diye bir bakalım dedik.

Beşiktaş ve Galatasaray'da daha çok hücum oyuncularının derbinin kilidi çözeceğini düşünüyoruz. İşte bize göre derbinin anahtar isimleri...

Ligin orta ile en çok asist yapan futbolcusu

Beşiktaş'ta ligin asist kralı olan Rachid Ghezzal bize göre siyah beyazlı takımın derbideki kilit oyuncusu. Galatasaray savunması ortadan sağlam gözüküyor ama kanatlar için aynı şeyi söylemek zor. Ghezzal ise ligde orta ile en çok asist yapan futbolcu konumunda. Ortaları gerçekten çok tehlikeli oluyor ve Galatasaray karşısında da istediği ortaları açacak ortam bulabilir. Süper Lig'de 11 maçta 8 asisti bulunan Ghezzal, skor anlamında derbide kritik rol oynayacaktır. 

Derbide hangi Belhanda olacak?

Galatasaray'da ise bu maçta Younes Belhanda'nın öneminin büyük olduğunu düşünmekteyiz. Faslı futbolcu geçen hafta 3 gol atarak sarı kırmızılı takımdaki en iyi maçlarından birini çıkartmıştı. Belhanda'daki en büyük soru işareti istikrar. Kendini sahaya vermeyince yarardan çok zararı bile olabiliyor. Eğer o maçlarındna birini çıkartırsa ibre Beşiktaş'a doğru kayabilir. Siyah beyazlıların orta sahası hem daha alternatifli hem de oyunu iki yönlü oynayabilen isimlerden kurulu. Galatasaray'ın bu derbide ihtiyacı olan şey ise ileriye doğru oynayacak bir Belhanda. Peki derbide hangi Belhanda'yı izleyeceğiz? Galatasaray adına kilit soru bu olacaktır.