Beşiktaş ilk 5 haftada kaç puan toplar?

ABONE OL

Süper Lig'de yeni sezon için geri sayım sürerken açılışı Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile yapacak. Peki siyah-beyazlılar, yeni sezona nasıl bir başlangıç yapabilir? İlk 5 haftada kaç puan toplar?

Son şampiyon Beşiktaş, transfer çalışmalarını sürdürmesine rağmen Süper Lig'e etkili bir başlangıç yapmak isteyecektir. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nin de ilerleyen haftalarda başlayacak olması ve o dönemde yaşanacak olası puan kayıplarının telafisi, ilk dönemin iyi başlangıcıyla rahatlıkla yapılabilir.

Geçen sezon  şaşırtmıştı

Siyah-beyazlılar, sezonu şampiyon tamamlamasına karşın başlangıcı hiç de iyi yapamamıştı. İlk hafta deplasmanda alınan Trabzonspor galibiyetinin moraline karşın, sonrasındaki 3 maçta yalnızca 1 puan toplayabildi. Antalyaspor berabere kalan Beşiktaş, Konyaspor ve Gençlerbirliği karşısında sahadan puansız ayrılmıştı. Denizlispor'u 3-2 ile geçen Sergen Yalçın'ın öğrencileri, ilk 5 haftayı 7 puanla geçti. 

Son 3 sezondaki performansı

Geçen sezon 7 puan toplayan Beşiktaş, 2019-2020 sezonunda 5 puanda kaldı. 2018-2019'da ise 10 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Yeni sezonda ilk 5 haftanın 3'ü içerde

Rizespor ile açılışı yapacak olan Beşiktaş, Gaziantep FK ile ikinci hafta karşılaşacak. Sonrasında üst üste iki maçı içerde oynayacak olan siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi başlamadan önce bu fırsatı kullanarak lige avantajlı bir başlangıç yapabilir.

Son 3 sezon ilk 5 hafta ortalama puan: 6,3

İşte ilk 5 haftanın programı;

1. hafta: Beşiktaş-Rizespor
2. hafta: Gaziantep FK-Beşiktaş
3. hafta: Beşiktaş-Karagümrük
4. hafta: Beşiktaş-Yeni Malatyaspor
5. hafta: Antalyaspor-Beşiktaş

beşiktaş süper lig beşiktaş 2021/22