Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

ABONE OL

Şampiyon olarak Devler Ligi'ne direkt giden Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri elemelere göre belli olurken Başakşehir 3. ön elemede zorlu rakiplerle eşleşebilir.

Avrupa'da birçok lig sona ererken Devler Ligi'nde mücadele edecek takımlar büyük oranda netleşti. Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, ön elemelerde kendisinden yüksek puana sahip altı takımdan ikisinin elenmesi durumunda grup kuralarına 3. torbadan dahil olurken, bu ihtimalin gerçekleşmeme ihtimalinde ise temsilcimiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi 4. torbada yer alacak. 


Şu anda 4. torbada ikinci takım olan Siyah-Beyazlılar, kendisinden daha fazla puanı olan Celtic, Liverpool, Olympiakos, Ajax, Dinamo Kiev ve Napoli'den en az ikisi Devler Ligi'ne eleme turlarında veda ederse temsilcimiz üçüncü torbaya girecek.


Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi elemelerine katılan Medipol Başakşehir ise 3. ön eleme turundan başlayacak. Temsilcimizin seribaşı olmadığı kura çekimi 14 Temmuz'da gerçekleşecek ve muhtemel rakipler, Dinamo Kiev (Ukrayna), Ajax (Hollanda), Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti), CSKA Moskova (Rusya) ve Club Brugge (Belçika) olacak. Lacivert-Turuncular ilk maçını 25-26 Temmuz, ikinci mücadelesini ise 1-2 Ağustos'ta oynayacak. 


İŞTE ŞAMPİYONLAR LİGİ TORBALARI

1. Torba (İLK 8'DEKİ ÜLKELERİN LİG ŞAMPİYONLARI): Real Madrid, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Benfica, Monaco, Spartak Moskova, Shakhtar Donetsk. 

2. Torba: Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Sevilla (play-off turundan gelirse), Manchester City, Porto, Manchester United. 

3. Torba: Napoli (play-off turu), Tottenham, Basel, Dinamo Kiev (3. ön eleme), Ajax (3. ön eleme), Olympiakos (3. ön eleme), Anderlecht, Liverpool (play-off turu)

4. Torba: Roma, Beşiktaş, Celtic (2. ön eleme), Salzburg (2. ön eleme), Kopenhag (2. ön eleme), Ludogorets (2. ön eleme), Feyenoord, Red Bull Leipzig. 

*Eleme oynayacak takımların torbalara dağılımı UEFA puan sıralamasına göre gerçekleşmiştir. 

beşiktaş başakşehir şampiyonlar ligi