Beşiktaş - Trabzonspor maçının iki kilit ismi

ABONE OL

Süper Lig'de haftanın en önemli maçı Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak. Peki kritik maçın kilit futbolcuları kim olabilir?

Vodafone Park'ta oynanacak derbi her iki takım için oldukça kritik öneme sahip. Beşiktaş, zirvedeki yerini korumak isterken Trabzonspor ise rakiplerine biraz daha yaklaşmanın hesaplarını yapıyor. Sergen Yalçın ve Abdullah Avcı'nın karşı karşıya geleceği büyük maçta her iki takımdan da kilit rol oynayabilecek futbolcuları değerlendirdik.

Beşiktaş'ta maçın kilidini açabilecek futbolcu olarak bize göre Vincent Aboubakar ismi ön plana çıkıyor. Aboubakar sadece attığı gollerle değil, arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla da rakip kalede büyük tehlikeler yaratabilen bir futbolcu. 

Tutulması zor, ya atıyor ya pas dağıtıyor

Aboubakar'ı Trabzonspor savunmasında Edgar ve Hugo tutmaya çalışacak ancak golcü futbolcuya yardım geldiğinde Larin ve Ghezzal'a çıkartabileceği toplar büyük tehlike yaratabilir. Bunun örneklerini Beşiktaş'ta bu sezon oldukça gördük. Fizik olarak da rakiplerine üstünlük kuran Aboubakar'ı tutmak pek kolay olmayabiliyor. 

Formunun zirvesinde İstanbul'a geliyor

Trabzonspor'da ise kilit futbolcu olarak Caleb Ekuban diyoruz. Ekuban, bu takım için en önemli futbolcuların başında geliyor. Onun olmadığı maçlarda takımın ne kadar zorlandığı ortada. Takımı hücuma taşıyan, topu orada tutan ve aynı zamanda bitirici vuruşları yapan bir futbolcu. Karşısında Welinton gibi kontrolsüz oynamaya ve faul yapmaya müsait bir futbolcu var. İstanbul'da istediği alanları yakalayabilir. Eğer teke tek kalırsa büyük tehlike yaratma potansiyeline sahip. 

Son haftalarda da oldukça formda bir Ekuban izliyoruz. Ligde son 5 maçta 3 gol ve 2 asist yaptı. TFF Süper Kupa maçında da kupayı getiren golü attı. Beşiktaş maçına formunun zirvesinde çıkacak ve takımı adına gole en yakın futbolcu olarak dikkat çekiyor.