Beşiktaş-Trabzonspor muhtemel 11'ler

ABONE OL

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun 10. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. 

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun 10. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park'ta saat 20:00'de oynanacak mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Maçı Ali Şansalan yönetecek.

Beşiktaş-Trabzonspor Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Tayyip Talha, Montero, Masuaku, Josef, Gedson, Salih, Ghezzal, N’Koudou, Weghorst.

Trabzonspor: Uğurcan, Hüseyin, Bartra, Denswil, Eren, Hamsik, Gbamin, Djaniny, Bakasetas, Bardhi, Umut

Hasret tek golle bitti

Geçen sezonu 2 kez teknik adam değişikliğine gitmek zorunda kalan ve ligi Valerien Ismael ile bitiren Beşiktaş, yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Fransız teknik direktör ile yoluna devam eden siyah-beyazlılarda yeni bir hücum ve savunma hattı kurulduğunu söyleyebiliriz. Orta sahadaki sakatlıklar ve ayrılıkların nasıl telafi edeceği ise merak konusu olmuştu. Kayserispor karşısında zorluk yaşayan Beşiktaş'ta Ghezzal son dakikalarda sahne aldı ve takımına çok önemli bir galibiyeti getirdi. İkinci hafta oynanan maçta ise ilginç bir senaryo ortaya çıktı. Alanya'da 3-0 öne geçmeyi başaran siyah-beyazlılar, 10 kişi kaldı ve kalesinde tam 3 gol görerek 1 puana razı oldu. 

Bu demoralize duruma rağmen sonraki hafta Karagümrük karşısında Alanya'da olduğu gibi çok hızlı başladılar ve bu sefer hata yapmadan sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Sonrasında Sivasspor'u çok üstün oyunla 3-1 mağlup ettiler ve Ankaragücü'nü de zor da olsa deplasmanda 3-2 devirerek liderliklerini sürdürdüler. Ancak sonrasında Başakşehir'e kendi evlerinde 1-0 kaybederek zirvedeki yerlerini kaybettiler. Derbiden önceki hafta ise İstanbulspor ile berabere kalarak liderin 2 puan gerisine düştüler. Dolmabahçe'de oynanan derbi ise başladığı gibi golsüz sona erdi ve Beşiktaş'ın galibiyet hasreti 3 maça çıkmıştı. Son maçta ise Giresunspor'u tek golle mağlup ederek 3 puana kavuştular.

Monaco karşısında görkemli zafer

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, yeni sezonun ilk resmi maçında da kupa almayı başardı. Süper Kupa'da Sivasspor ile karşılaşan bordo-mavililer, 4-0 gibi net bir skorla sahadan ayrılarak lig öncesi fazlasıyla moral depoladı. İlk lig maçında da İstanbulspor'u zorlanmadan 2-0 ile geçmeyi başardılar. İkinci hafta da ise Hatayspor'u da tek golle yendiler. Ancak sonrasında Antalyaspor'a 5-0 mağlup olurken hafta arası da Kopenhag'a elenmekten kurtulamadılar. Sonrasında ise evinde Galatasaray'dan 1 puan alabildiler. Ancak geçen hafta Ümraniyespor'u tek golle mağlup ederek 10 puana ulaşmayı başardılar. 

Avrupa'da Ferencvaros maçıyla gruplara başlayan bordo-mavililer, uzun süre 10 kişi oynayan rakibinden puan alamazken ligin sonrasında da Adana Demirspor'a son dakika golüyle mağlup oldu.

Adana'dan sonra çıkışa geçen Karadeniz ekibi, Kızılyıldız, Gaziantep FK ve Kayserispor maçlarının tamamını kazanarak Monaco'ya oldukça moralli gitti. Ancak Maxi Gomez'in erken kırmızı karıyla işler terse döndü ve sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Lide de Kasımpaşa duvarı aşılamadı. Sonrasında ise bambaşka bir Trabzonspor gördük. Avrupa Ligi'nde Monaco'yu 4-0 gibi net bir skorla hem de oyun üstünlüğüyle devirmeyi başardılar.

Trabzonspor 4-2 önde

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan son 10 maçta 4 kez beraberlik sonucu çıktı. Siyah-beyazlılar 2 mücadeleyi kazandı. Karadeniz ekibi ise 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

beşiktaş trabzonspor süper lig