Bosna Hersek'te üst üste 2. şampiyonluk! FK Sarajevo

ABONE OL

Cardiff City Başkanı Vincent Tan'ın ortaklarından olduğu, THY'nin 2015 yılından bu yana sponsoru olduğu FK Sarajevo, Bosna Hersek Premijer Liga'da sezonun şampiyonu oldu.

Bosna Hersek Premijer Liga'da 2019/2020 sezonunun şampiyonu, FK Sarajevo oldu. Bosna Hersek Futbol Federasyonu, korona virüs salgını nedeniyle sezonun geri kalanının oynanmamasına karar verirken, lig son haliyle tescil edildi ve lider durumda bulunan FK Sarajevo şampiyon ilan edildi. Salgın öncesinden FK Sarajevo, ligde 22. hafta sonunda 45 puanla lider durumda yer alıyordu.

Sponsorları arasında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu, Cardiff City Başkanı Vincent Tan'ın da ortaklarından olduğu FK Sarajevo, tarihinde 7. şampiyonluğunu elde etti. Türkçe adıyla Saraybosna, aynı zamanda üst üste 2. şampiyonluğunu elde etmiş oldu. 

2015 yılında THY ile ortaklık

1946 yılında kurulan ve Bosna Hersek futbol tarihinin en eski kulüplerinden olan FK Sarajevo, 2015 yılında Türk Hava Yolları'nın da desteğini almıştı. 2015 yılında iki taraf arasında sponsorluk anlaşması imzalanmıştı.

Federasyonun aldığı kararla Bosna Herkes Premijer Liga'da son iki sıradaki Çelik ve Zvijezda 09 takımları da küme düştü. 


fk sarajevo saraybosna thy bosna hersek