Bruma Arda'nın rekorunu geçti

ABONE OL

Bundesliga takımlarından Leipzig'e Bruma'yı 15 milyon euro karşılığında rekor fiyata satan Galatasaray'a daha önce en yüksek geliri 12 milyon euro ile Atletico Madrid'e giden Arda Turan getirmişti.

2013’ten bu yana sarı-kırmızılı takımda yer alan Armindo Bruma, kulüp tarihinin en yüksek bonservis gelirini getiren futbolcu oldu.

Galatasaray, 2013-14 sezonu öncesi KAP’a yaptığı açıklamada, Portekizli futbolcuyu bir milyon euro imza parası ve 10 milyon euro bonservis ücreti karşılığı transfer ettiğini duyurmuştu.

Sarı-kırmızılı kulüp dün KAP'a yaptığı duyuruda ise Bruma'nın 12 milyon 500 bin euro net bonservis ücretinin yanı sıra hazırlık maçı geliri ve Avrupa kupalarına katılım bonusları ile birlikte toplam 15 milyon euroya Alman kulübü RB Leipzig'e satıldığı açıklandı.

1.9 MİLYON EURO DAHA KAZANDIRMIŞTI

Kulübün daha önce en yüksek bonservis gelirini getiren Arda Turan 12 milyon euro karşılığında Atletico Madrid’e transfer olmuştu. Milliyet’in haberine göre, Galatasaray ayrıca, 2015-2016 sezonu için İspanyol kulübü Real Sociedad'a kiraladığı Bruma’dan 1 milyon 900 bin euro daha kazanmıştı.

Sarı-kırmızılı kulübe veda eden Bruma, kendisini beş yıllığına Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'e bağlayan imzayı dün attı. Ancak Portekizli yıldız için imza töreni düzenlenmemesi dikkatlerden kaçmadı.


galatasaray bruma arda turan rb leipzig rekor