Bundesliga'da denediler, Süper Lig'de olur mu?

ABONE OL

Korona virüs nedeniyle seyircisi oynanan Bundesliga'da 30. hafta maçlarında bir ilk denendi.

Bundesliga'da heyecan korona virüs sonrasında devam ederken, 30. hafta maçlarında ilginç bir şey denendi. Bundesliga'da bu hafta bazı karşılaşmaşarda sanal seyirci sesleri kullanıldı. Bayern Münih'in Bayer Leverkusen'i 4-2 yendiği maçta da ekranlara yansıyan durum, televizyon başındaki futbolseverlerin daha heyecanlı bir deneyim sağlaması için gerçekleştirildi. 

Karşılaşmalar canlı olarak yayınlanırken, yayıncı kuruluş ekranlara pozisyonları taraftar sesleri ve tepkileriyle birlikte yansıttı. Böylece pozisyona, gollere göre tribün sesleri ekranlara da yansıtıldı.

''Umarım Premier League'de de yapılır''

Birçok taraftar tarafından beğenilen uygulama ile ilgili İngiliz spor yorumcusu Gary Lineker de olumlu bir değerlendirmede bulundu. Gary Lineker bu uygulamanaın Premier League'de de değerlendirilmesi gerektiğini savunurken 'Çok akıllıca bir uygulama. Gollerle tribün sesleri, ev sahibi taraftarın çıkardığı gürüldü... Çok akıllıca bir gelişme. Film müziği gibi. Tabii ki gerekli değil ama izleme deneyimini arttırıyor. Umarım Premier League'de de yapılır'  ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports'un, 12 Haziran'da başlayacak maçlarda böyle bir uygulamaya gidip gitmeyeceği de merak ediliyor.


bundesliga süper lig