Bundesliga'da haftanın yıldızları

ABONE OL

Koronavirüs sonrası Avrupa'da liglere dönen ilk büyük lig olan Bundesliga'da haftanın öne çıkan futbolcularına bakıyoruz...

Kai Havertz

Bundesliga’nın ara sonrası ilk haftasında en gollü maç Bremen’de oynandı. Bayer Leverkusen, Werder Bremen’i deplasmanda 4-1 mağlup ederken maçın yıldızı hiç şüphesiz 2 gol atan Kai Havertz oldu. 20 yaşındaki futbolcuyu korona arası hiç etkilemişe benzemezken genç yıldız bu sezon Bundesliga’daki gol sayısını da 8’e çıkarttı.

Raphael Guerreiro

Ruhr derbisinde Borussia Dortmund, Schalke 04’ü 4-0 mağlup ederken Portekizli sol kanat, Guerreiro, attığı 2 golle yıldızlaştı. 87 dakika sahada kalan Portekizli, Schalke savunmasını oldukça zorladı. Dortmund ile sözleşmesini geçtiğimiz aylarda uzatan futbolcu, özellikle attığı 2.goldeki vuruş kalitesiyle haftanın en güzel gollerinden birine imza attı.

Benjamin Pavard

Bayern Münih, pandemi sonrası çıktığı ilk maçta deplasmanda Union Berlin’i 2-0 mağlup ederken sağ kanat, Benjamin Pavard’dan soruldu. Savunmada  rakiplerine geçilmeyen Pavard, 2.golde de yoktan yere korner kazandı, kazanılan kornerden de attığı golle maçı bitirdi.


Julian Brandt

24 yaşındaki futbolcu, Dortmund adına Schalke derbisinde kilidi açan oyuncuydu. İlk golün hazırlayıcısı olan Brandt, yaptığı iki asistle maçın dengesini değiştirdi. Takımın joker isimlerinden olan genç futbolcu, görev verilmesi halinde neler yapabileceğini bir kez daha kanıtladı.

Erling Haaland

Salgın, antrenman eksikliği, seyircisiz maç dinlemedi. Yine maça çıkıp golünü attı. Derbide gol perdesini açan Norveçli canavar, böylece Dortmund forması ile 9.maçında 10.golünü attı. 19 yaşındaki gol makinesi ayrıca 4.golün de asistini yaptı.


Mattheus Cunha

Devre arası transfer döneminde Leipzig’ten Hertha Berlin’in yolunu tutan Cunha, pandemi öncesi formunu yakalamıştı. 2 aydan sonra ise formundan bir şey kaybetmediğini gösterdi. Hertha’nın Hoffenheim’ı deplasmanda 3-0 yendiği maçta 10 numara pozisyonunda takımına liderlik yaptı ve rahat galibiyetin mimarlarından oldu.

Manuel Gulde

Freiburg, Leipzig ile 1-1 berabere kalarak haftanın sürprizine imza atarken alınan puanın mimarı Gulde oldu. Leipzig’in 23 şut attığı maçta takımının savunmadaki bel kemiği olan Gulde, bununla da yetinmeyip attığı golle takımını öne geçirdi. Leipzig forvetlerine nefes aldırmayan futbolcu, haftanın en iyi savunma performanslarından birini gösterdi.