Bundesliga'da ortalık iyice karıştı

ABONE OL

Bundesliga'da son hafta kolay kolay unutulmayacak! Dortmund sahasında Hoffenheim'a farklı kaybederken, Werder Bremen zoru başardı ve play-out potasına kalmayı başardı.

Bundesliga’nın son haftası nefesleri kesti! Bundesliga’da 34. Haftada özellikle düşme hattında çok çarpıcı sonuçlar çıktı. 33. haftaya 28 puanla küme düşme potasında giren Werder Bremen, Köln karşısında 6-1 kazandı ve Bundesliga’da kalmak için en aızndan play-out oynama hakkı elde etti.

Werder Bremen mucizeyi gerçekleştirdi

Aslında karşılaşmalar öncesi Werder Bremen’in şansı gerçekten zor görünüyordu. İç sahada sadece 9 gol atabilmiş Werder Bremen’in play-out oynaması için farklı kazanması ve Fortuna Düsseldorf’un da Union Berlin’e puan kaybetmesi gerekiyordu. 

İşte tam da böyle oldu. Werder Bremen Köln’ü 6-1 mağlup ederken Fortuna Düsseldorf da Union Berlin’e deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçlarla Werder Bremen normal sezonu 16. bitirdi ve play-out oynama hakkı kazandı. Fortuna Düsseldorf ise 30 puanla küme düştü.

Kramaric bir şeyler denedi

Ligi ikinci bitirmesi kesinleşen Borussia Dortmund, Hoffenheim karşısında adeta bozguna uğradı. Hoffenheim, Kramaric’in 4 golüyle Dortmund’u 4-0 mağlup etti. Hoffenheim bu sonuçla ligi 6. bitirdi ve Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazandı. Şampiyon Bayern Münih de deplasmanda rahat kazanan takımlaran oldu ve Wolfsburg’u deplasmanda 4-0 mağlup etti.

Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar;

Werder Bremen – Köln: 6-1

Union Berlin – F. Düsseldorf: 3-0

Dortmund – Hoffenheim: 0-4

Freiburg – Schalke: 4-0

Wolfsburg – Bayern: 0-4

Frankfurt – Paderborn: 3-2

Gladbach – Hertha: 2-1

Augsburg – RB Leipzig: 1-2

Leverkusen – Mainz: 1-0


bundesliga