Bundesliga'da şampiyonluk adayları

ABONE OL

Bayern Münih üst üste 9. şampiyonluğuna ulaşmak isterken Borussia Dortmund ve RB Leipzig, onu bu yolda engellemeye en yakın iki takım olarak görülüyor. Başarabilirler mi? Kolay değil. Bundesliga'da şampiyonluk adaylarını sizler için değerlendirdik.

FUTBOO | Bundesliga'da Bayern Münih'in 8 yıllık hegemonyası sona erecek mi? Leipzig ile Borussia Dortmund'un kupayı kaldırma şansı nedir? Hangi takımlar daha avantajlı?

İşte Bundesliga'da şampiyonluk adayları...

Bayern Münih

Geçen sezon Dortmund ve Leipzig'in iyi performansına rağmen Bayern Münih, yine şampiyonluğa ulaşmayı başardı.
Bavyera ekibi, pandemi sonrasındaki 9 maçı da kazanarak rakiplerine şans tanımadı ve üst üste 8. kez zafere ulaştı. Bununla da yetinmeyen Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde de önce Barcelona'ya 8 attı, sonra Lyon ve PSG engellerini de geçerek kupayı müzesine götürdü. Açıkçası bu sezon da Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olacaklar. Coutinho ve Perisic gibi isimlerin kaybedilmesine karşın Leroy Sane ile iyice güçlendiler.

Lewandowski de formunun zirvesini yaşıyor. Hansi Flick'in öğrencileri yine şampiyonluğun en büyük favorisi olacaklar.  

Borussia Dortmund

2019-2020 sezonunda Bayern Münih'i daha fazla zorlamaları beklenmesine karşın ilk devrede ciddi şekilde golcü sıkıntısı yaşadılar. Ancak kış transfer döneminde Haaland ile birlikte yeniden çıkışa geçseler de Bayern Münih'in olduğu bir lig için çok geç kalmışlardı. 

Uzun süre Manchester United ile ismi anılan Sancho'yu kadrolarında tutmaları onlar için önemli bir avantaj olacak. Sonuçta geçen sezonu 20 gol, 20 asistle tamamlayan bir isimden bahsediyoruz. Ancak sağ bekte Hakimi gibi bir ismin kaybedilmesi de tempo olarak takımı ciddi şekilde etkileyecektir. En iyi dönemlerinden birini yaşayan Bayern Münih'i geçmek için şanstan daha fazlasına ihtiyaçları olacak.
RB Leipzig

Kulübün yapısı, yönetim şekli ve transfer politikasıyla birçok kulübün imrenerek takip ettiği Leipzig, henüz kupa sevinci yaşayamadı. Elbette buna Bayern Münih gibi bir kulüple aynı ligde yer almanın etkisi fazlasıyla var. Geçen sezonun belli bölümlerinde liderlik koltuğunda otursalar da yeterli istikrarı gösteremediler ve ligi 3. sırada bitirebildiler. 

Bu sezon ise Timo Werner'in yokluğuyla nasıl mücadele edecekleri, kaderlerini belirleyen bir faktör olacak. Ancak scout ekibi muazzama yakın işler yapan Leipzig, Salzburg'tan 15 milyon euro Hee-chan Hwang'ı kadrosuna kattı. Werner'in yerini doldurması zor görünse de zaten Leizpig'in şampiyonluk için mucizelere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bakalım bu mucize gerçekleşecek mi...
 

bundesliga şampiyonluk adayları bayern münih borussia dortmund rb leipzig