Burak Yılmaz Lille'e 2 oyuncu önerdi!

ABONE OL

Lille forması giyen milli oyuncumuz Burak Yılmaz, L'Equipe'e verdiği röportajında gelecek planları, Fransa'daki performansı üzerine açıklamalarda bulundu.

Lille ve A Milli Takımımızın önemli oyuncularından Burak Yılmaz, L'Equipe'e verdiği röportajında hedeflerinden ve gelecek planlarından bahsetti.

Lille'deki performansının fena olmadığını dile getiren Burak Yılmaz, gelecke planları arasında teknik direktörlük olduğunu da dile getirdi.

Ligue 1'e ve Lille'e kısa sürede alıştığını söyleyen Burak ''Oynadığım maç sayısına göre attığım gol sayısı gerçekten de fena değil. Fransa'daki ilk iki buçuk ay kolay olmadı ama daha sonrasında alıştım. Futbolun dili evrensel'' dedi.

Lille'den gelen teklifi kabul etme nedenini de anlatan tecrübeli isim ''Galatasaray'daki başarılı dönemimden sonra Avrupa'dan teklifler aldım. Didier Drogba ve Wesley Sneijder her zaman neden yurt dışında oynamadığımı soruyordu. Bu deneyimi yaşamak istedim ve Lille'in teklifini kabul ettim'' ifadelerini kullandı.

''Teknik direktörlüğe yakın hissediyorum''

Saha içinde her oyuncunu eşit olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, teknik direktörlük planlarından da bahsetti ve ''Genç oyuncular bana baktığında onlara her şeyden önce deneyim ve performans göstermek zorundayım. Çünkü sahada ağabeylik yok. Bir maç sırasında 18 yaşındaki oyuncuyla 30 yaşında oyuncu arasında hiçbir fark yok. Bugün kendimi teknik direktörlüğe biraz daha yakın hissediyorum. Teknik direktör olmasam bile kesinlikle futbolun içinde kalacağım. Bir kulübün başkanı ya da yöneticisi olmanın beni mutlu edeceğini sanmıyorum. Bu duyguları yaşamaya devam etmek istiyorum'' dedi.

''Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür''

'Hangi Türk futbolcuların transferini Lille'e önerirsin?' şeklindeki soruya ise Burak Yılmaz ''Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür'ün gelmesini isterim. Dorukhan'ın sözleşmesi de sezon sonu bitiyor'' yanıtını verdi.

35 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon Lille formasıyla 27 resmi maçta 10 gol, 4 asistlik performansa imza attı.

lille burak yılmaz