'Büyükanne' gitti, 'Profesör' geldi; Josip Ilicic

ABONE OL

Atalanta Teknik Direktörü Gasperini, oyun tarzını ve felsefesini anlatırken, takımın yıldızlarından Ilicic'in değişen lakabını da açıkladı.

Atalanta’da yaptıklarıyla dikkat çeken teknik director Gian Piero Gasperini, başarılarının altında yatan nedenleri anlatırken, takımın yıldızlarından Ilicic’in değişen lakabını açıkladı.

Josip Ilicic’e ilk dönemlerde ‘Büyükanne’ dediklerini ancak daha sonra performansı yükselen isme ‘Profesör’ demeye başladıklarını söyleyen Gasperini, futbola bakış açısını da ‘Sadece mücadeleden zafer doğar, oyuncularımın antrenman sırasında mücadele etmesi gerekiyor, sıkı çalışmaya alışkın olmayanlar beni korkutuyor’ ifadeleriyle dile getirdi.

‘Kaybetmiyoruz! Ya kazanıyoruz ya da öğreniyoruz’

Üçlü defans oynamayı seven Gasperini, taktiksel anlamda dizilimin çok önemli olmadığını ‘Formasyonun hiçbir önemi yok. Esas olay kaç oyuncu ile savunduğunuz ya da saldırdığınızdır’ sözleriyle dile getirdi.

Gasperini son olarak kaybetmeye inanmadığını da ‘Her zaman futbolcularıma söylediğim bir şey var; asla kaybetmiyoruz. Ya kazanıyoruz, ya da öğreniyoruz’ şeklinde dile getirdi.

gasperini atalanta ilicic