Çağlar Söyüncü neden Leicester'da oynayamıyor?

ABONE OL

Premier Lig takımlarından Leicester City'ye yaz transfer döneminde 19 milyon Pound karşılığında transfer olan milli futbolcu Çağlar Söyüncü, geride kalan haftalarda henüz forma giyme şansı bulamadı. Çağlar'ın menajeri Claude Puel, bu durumun nedenini açıkladı.

Transfer döneminin son gününde Bundesliga ekiplerinden Freiburg'dan 19 milyon Pound (149 milyon TL) karşılığında Premier Lig ekibi Leicester City'ye transfer olan Çağlar Söyüncü, geliş tarihinden itibaren takımının oynadığı 4 resmi maçta da forma şansı bulamadı.

Son olarak Leicester City'nin salı günü Carabao Kupası'nda Wolves'ı penaltılar sonucu elediği karşılaşmayı yedek kulübesinden takip eden 22 yaşındaki milli oyuncunun durumuyla ilgili menajer Claude Puel önemli açıklamalarda bulundu.

Taraftarların bir an önce sahada görmek istediği Çağlar Söyüncü'nün İngilizce'yi yeteri kadar bilmemesi sebebiyle oynamadığını belirten Puel, ''Takım arkadaşlarıyla iletişim kurmakta zorlanıyor. Yeteri kadar iyi cümleler ve kelimeler kullanamıyor. Bu konuda gelişmek zorunda'' dedi.

Puel, Çağlar Söyüncü'nün hızlı bir şekilde İngilizce derslerine devam ettiğini vurgularken, ''Kulüp bu anlamda üzerine düşeni yapıyor. Kısa bir süre içerisinde takım arkadaşlarıyla iyi bir şekilde iletişim kuracak seviyeye gelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Puel son olarak Çağlar Söyüncü'nün takımın yıldız oyuncusu Jamie Vardy'den de ders alması gerektiğini söylerken, ''Hiçbir kursta öğrenemeyeceği kelimeleri öğrenebilir ancak bunların iyi kelimeler olacağını sanmıyorum'' diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu.

çağlar söyüncü leicester city vamie vardy claude puel freiburg carabao kupası