'Çağlar Söyüncü, Van Dijk ve Emre Belözoğlu' dedi

ABONE OL

Premier League ekiplerinden Manchester City'nin yıldızı İlkan Gündoğan, Fanatik'e verdiği röportajında Çağlar Söyüncü, Cenk Tosun ve Emre Belözoğlu hakkında dikkat çekici ifadeler kullandı.

Manchester City'de forma giyen yıldız oyuncu İlkay Gündoğan, Premier League'de forma giyen Cenk Tosun ve Çağlar Söyüncü'nün performanslarını değerlendirdi. İlkay Gündoğan, Fanatik'e verdiği özel röportajda Pep Guardiola ve Emre Belözoğlu hakkında da övgü dolu ifadeler kullandı.

'Van Dijk'tan sonra Çağlar Söyüncü'

Van Dijk'tan sonra Premier Legaue'in en iyilerinden birinin Çağlar Söyüncü olduğunu söyleyen İlkay, 'Futbol kamuoyunun genel kanısına ben de katılıyorum. Bu sezon savunmada Van Dijk’ın ardından Premier Lig’de en iyi performansı Çağlar Söyüncü sergiledi. Onu önceden tanımıyordum. Maçlarda karşılaşınca tanıştık. 2 sezon önce Premier Lig karşılaşmalarına ek olarak Lecister City’yle bir de kupada eşleşmiştik. Birçok karşılaşmada rakip olduk. Sürekli birbirimizi gördük, konuştuk. Tanımaya başladık. Çok iyi bir çocuk. Onu seviyorum. Futbol anlayışı da karakteri de çok iyi. Hem Leicester’deki hem de Milli Takım’daki performansı iyi. İnşallah daha iyi yerlerde görürüz'  ifadelerini kullandı.


Cenk Tosun'un da Premier League'de başarılı olacağını dile getiren yıldız isim 'Manchester City’de görmek istediğim Türk oyuncu konusunda ilk aklıma gelen Çağlar olur. Cenk Tosun’u da sayabilirim. O da ilerleyen dönemlerde bu seviyede olabilir. Onun da iyi oynadığını düşünüyorum, şanssız bir sakatlık yaşadı. Crystal Palace’la evimizde oynadığımız maçta bize gol de atmıştı. Onun Premier Lig’de önünün açık olduğunu düşünüyorum. Bunu hak ediyor. Ek olarak Altınordu’dan da potansiyeli yüksek 2 futbolcu var. Burak İnce ve Ravil Tagir... Onların da gelecekte iyi işler yapabileceğine inanıyorum' dedi.

'Pep çok yüksek seviyede'

Kendi hocası Guardiola ve diğer önemli isimleri karşılaştıran İlkay 'Jurgen Klopp ve Pep Guardiola, dünyanın en iyi 2 hocası. Klopp’la 4 senem geçti. Çok sevdiğim bir hoca. İnanılmaz bir şekilde ekip ruhu yaratıyor ve futbolcuları inanılmaz motive ediyor. Çalıştırdığı takımlar çok mücadele ediyor,çok koşuyor. Pep, taktiksel anlamda çok yüksek seviyede. Oyunun her detayını bilmek isteyen bir hoca. Taktiksel anlamda kendisini bu kadar geliştiren bir hoca görmedim. Stilleri farklı ama ikisi de çok başarılı. Çok farklı da olsalar ikisi de şuan için dünyanın en iyi 2 hocası'  sözleriyle iki ismi de övdü.

'Türkiye'nin en iyisi Emre Belözoğlu'

Türkiye'nin en başarılı oyuncusu olarak Emre Belözoğlu'nu gösteren City'nin yıldızı 'Bence Türkiye’nin en başarılı oyuncusu Emre Belözoğlu. Bu yaşta bile bu futbolu sergilemek kolay değil. Kendisine senelerce çok iyi bakmış. Üst seviyede bir futbolcu. Sadece Türkiye’de değil; Avrupa’da da önemli takımlarda oynadı. Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından biri. Onun çok üst seviyede bir futbolcu olduğunu düşünüyorum'  dedi.

İlkay gündoğan Çağlar söyüncü cenk tosun emre belözoğlu manchester city pep guardiola