Chelsea transferde çok büyük oynuyor

ABONE OL

Hakim Ziyech ve Timo Werner'in ardından Chelsea, Bayer Leverkusen'in parlayan yıldızı Kai Havertz için 85 milyon euroyu gözden çıkardı. 'Ballack ve Mesut Özil karışımı' olarak adlandırılan Havertz için Chelsea, Alman ekibiyle görüşmelere başladı

Chelsea, transfer döneminde adından söz ettireceğinin sinyallerini vermeye devam ediyor. Sezon sonu için Ajax'tan Hakim Ziyech'i kadrosuna katacak olan Chelsea, anlaşmaya çok yakın olduğu Timo Werner'den sonra bir başka yıldız adayını daha kadrosuna katmak istiyor; Kai Havertz.

Timo Werner için RB Leipzig'e 60 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olan Chelsea, Kai Havertz için Bayer Leverkusen'e 85 milyon euroluk bir teklif sunmaya hazırlanıyor. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre iki kulüp görüşmelerini sürdürürken, Chelsea 20 yaşındaki genç oyuncu için 85 milyon euro ödemeye hazır.

Bu sezon Bundesliga'da sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Havertz ile Chelsea'nin yanı sıra Bayern Münih ve Real Madrid de ciddi şekilde ilgileniyor.

''Ballack ve Mesut Özil karşıımı''

Bayern Münih ve Manchester United'ın eski orta saha oyuncusu Owen Hargreaves, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Havertz'i Ballack ve Mesut Özil'e benzetmişti. Hargreaves, genç oyuncunun büyük bir potansiyeli olduğunu belirtirken, 'Tüm gözler Haaland ve Sancho'nun üzerinde ancak Kai Havertz gerçekten özel bir yetenek. Ballack ve Mesut Özil karışımı gibi, harika bir futbolcu'  ifadelerini kullanmıştı.

Havertz bu sezon Bayer Leverkusen formasıyla 38 karşılaşmada 15 gol atarken, 8 gol pası verdi. Leverkusen genç oyuncuyu 2010 yılında Aachen altyapısından kadrosuna katmıştı.

kai havertz chelsea bayer leverkusen hakim ziyech timo werner