Chelsea zorlu maçı kazanmayı bildi

ABONE OL

Sezona kötü bir başlangıç yapan Chelsea, Premier Lig'in 3. haftasında evinde Everton'ı ağırladı. Chelsea evinde Everton'ı Alvaro Morata ve Cesc Fabregas'ın golleriyle 2-0 yenmesini bildi.

Stamford Bridge’te maça etkili ve baskın başlayan taraf son şampiyon Chelsea oldu. Başlama vuruşundan itibaren rakibini kontrol altında tutan ev sahibi ekibi adeta Everton’a tehlikeli pozisyona girme şansı tanımadı.

Maçtaki ilk gol ise dakikalar 27’yi gösterirken yeni transfer Alvaro Morata’nın pasıyla ceza sahasında buluşan Cesc Fabregas’ın klas dokunuşuyla geldi.

Baskısını iyice arttırıp oyunun tek hakimi olan ev sahibinin ekibin ikinci golü bulması çok gecikmedi. 40. dakikada Azpilicueta’nın ortasını kafayla vuruşuyla tamamlayan isim Alvaro Morata oldu: 2-0. İlk yarı başka bir gol sesi çıkmadı ve devreye 2-0 ev sahibi üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarı da iki takımda goller bulmak için çaba gösterse de maçta skor değişmedi ve Chelsea evinde Everton’ı 2-0 mağlup etti.

Chelsea 3 puanı ezerek aldı

Maç boyunca kalesini gole ve şuta kapatan ev sahibi takım 90 dakika boyunca Everton’a adeta kök söktürdü. Kaleyi 17 kez yoklayan ev sahibine karşı Everton 7 şut çekerken kaleyi bulamadı.

Antonio Conte’nin Chelsea’si bu galibiyeti sonucunda haftayı 6 puanla kapatırken, Everton bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı ve haftayı 4 puanda kapattı.

chelsea everton fabregas morata rooney chelsea everton maçı premier lig