Cocu'nun kritik kararı: Eljif mi Benzia mı Mehmet Ekici mi?

ABONE OL

Pazar akşamı deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de tüm planlar 3 puan üzerine kurulu. Yeni transferlerin katılımı sonrası Phillip Cocu Konya karşısına bambaşka bir onbirle çıkmayı planlıyor.

Pazar akşamı deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de tüm planlar 3 puan üzerine kurulu. 

İlk 4 hafta sonunda 3 yenilgi alan ve 3 puanla zirvenin çok gerilerinde kalan sarı-lacivertli ekip yarın Samandıra Can Bartu Tesisler'inde  (cumartesi) yapacağı son antrenmanın ardından Konya'ya hareket edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu bu zorlu sınav öncesi takımın savunmasında bazı değişikliklere gitme kararı aldı. Kaleyi yine Harun'a emanet edecek olan Hollandalı teknik adam Kayserispor maçında yenen ilk golde hata yapan Roman Neustadter yerine savunmada yeni transfer Diego Reyes'e görev vermeyi planlıyor. Meksikalı futbolcu Kayserispor maçında önliberoda oynamış ve fazla başarılı olamayarak ikinci yarıda yerini Mehmet Topal'a bırakmıştı.

Sarı-lacivertli takımda Skrtel'in Diego Reyes'in yanında oynaması beklenirken hafif sakatlığı bulunduğu için bugünkü antrenmana katılmayan Hasan Ali'nin yerine İsmail'in oynama ihtimali bulunuyor. Sağbekte ise Şener bir adım önde görünüyor.

Phillip Cocu'nun en çok zorlandığı bölge ise orta saha. Yeni transfer Jailson'un yeri garanti gözüküyor. 22 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun yanında yine hafif sakatlığı bulunan Mehmet Topal'ın olması bekleniyor. Bu ikilinin önünde ise yeni oyun kurucu Yassine Benzia'nın mı yoksa son Ermenistan maçında sahanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Eljif Elmas'ın mı yer alacağına Phillip Cocu karar verecek.

Lille'den transferin son günü transfer edilen Benzia, Cezayir Milli Takımı'na gittiği için takımla fazla çalışma şansı bulamamıştı. Bu yüzden sezonun formda isimlerinden Eljif Elmas'ın ilk onbir başlaması daha daha olası gözüküyor.

Buna karşın sezon başından beri kadroda yer bulan ancak adı UEFA listesinde yer almadığı için perşembe gecesi oynanacak dinamo Zagreb maçında forma giyme şansı bulunmayan Mehmet Ekici'nin de ilk onbirde başlama ihtimali var.

Hücumda da bol alternatif var

Konya'dan 3 puanla dönerek çıkış yakalamak isteyen Phillip Cocu'nun hücum bölgesinde ise Valbuena-Slimani-Ayew üçlüsüyle başlaması en büyük ihtimal. Bu bölgede de Aatıf'ın sürpriz isim olarak ilk onbir şansı bulunuyor.

Takımın diğer forvetleri Soldado ve Frey ise kulübede görev bekleyecekler.

Fenerbahçe; ligin ilk 4 haftası sonrası 8 puanla 5. sırada bulunan Atiker Konayaspor'la 17 Eylül Pazar akşamı 20:00'de Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşılaşacak. Mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.

 

fenerbahçe phillip cocu konyaspor fenerbahçe maçı mehmet ekici mehmet topal andre ayew islam slimani valbuena eljif elmas yassine benzia jailson diego reyes harun tekin