Cristiano Ronaldo ödüle doymuyor

ABONE OL

Real Madrid'in Portekizli yıldızı UEFA Yılın Futbolcusu ödülünü üçüncü kez kazandı. Monaco'daki törende ödülünü alan Ronaldo Messi'yi bir kez daha geride bıraktı.

Cristiano Ronaldo ödüle doymuyor. Real Madrid'le birlikte çok başarılı bir eszonu geride bırakan, hem La Liga hem Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan Portekizli yıldız bir kez daha dünyanın en iyisi seçildi.

UEFA Yılın Futbolcusu ödülü, Monaco'daki Grimaldi Fourm'da 2017-18 Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesinde sahibini buldu. Juventus'tan Gianluigi Buffon, Barcelona'dan Lionel Messi ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'nun yarıştığı ödülde mutlu sona ulaşan Portekizli yıldız oldu.

Bu üç aday için, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalan 32 takımın temsilcisi ve Avrupa Spor Medyası'nın seçtiği 55 gazetecini oy verdi. Teknik direktörler, kendi takımlarında bulunan yıldızlara oy kullanamadılar.

YILIN KALECİSİ: Gianluigi Buffon
YILIN SAVUNMA OYUNCUSU: Sergio Ramos
YILIN ORTA SAHA OYUNCUSU: Luka Modric
YILIN FORVET OYUNCUSU: Cristiano Ronaldo

Rekor Ronaldo'nun

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo bu ödülü iki kez kazanmayı başarmıştı. Arjantinli yıldız 2010-11 ve 2014-15'te, Ronaldo ise 2013-14 ve 2015-16'da ödülün sahibi olmuştu. Ronaldo, bu ödülü 3. kez kazanarak rekor kırmış oldu. 

Kadınlarda ise yılın futbolcusu ödülünü, oylamada Pernille Harder ve Dzsenifer Marozsan'ı geride bırakan Hollandalı Lieke Martens kazandı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi 2016-2017 sezonunun en iyi kalecisi Buffon, en iyi defansı Sergio Ramos, en iyi orta sahası Luka Modric ve en iyi forveti ise Cristiano Ronaldo olarak açıklandı.

uefa yılın futbolcusu cristiano ronaldo lionel messi lieke martens buffon sergio ramos luka modric