Derbinin kilit iki ismi

ABONE OL

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde kilit isimler kim olabilir? Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'den kilit rol oynaması muhtemel isimleri masaya yatırdık.

Kıtaları birleştiren derbide her iki takımdan da kilit futbolcular kim olacak? Derbinin kritik sorularından birisi de bu.

Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'den kilit futbolcuları değerlendirdik.

Galatasaray: Kerem Aktürkoğlu

Ev sahibi Galatasaray'dan başlıyoruz. Sarı kırmızılı takımda kilit rol oynamasını düşündüğümüz futbolcu Kerem Aktürkoğlu. Kerem, son zamanlarda hem Galatasaray hem de Milli Takım ile kritik gollere imza atmış durumda. Yüksek bir form grafiği var.

Fenerbahçe'nin 3'lü savunma sistemiyle oynaması durumunda kanatlarda aradığı boşlukları da bulması muhtemel olacaktır. Hem Ferdi hem de Sangare, Kerem'i kolay kolay tutabilecek futbolcular değil. Kerem Aktürkoğlu, hızı ve bitiriciliği ile derbide Galatasaray için fark yaratabilir.

Fenerbahçe: Mergim Berisha

Gelelim Fenerbahçe'ye... Fenerbahçe'de kilit rol oynayabilecek futbolcu bizce Mergim Berisha. Bu sene istenen verimi henüz yapamadı belki ama büyük maçlar tam da Berisha'ya göre. Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon bunu bize çok izletmişti. Büyük maçları seven bir profil. Hem fizik gücü hem de sakinliği ile Berisha'nın derbide geçmiş maçlara göre daha iyi oynaması çok olası.

İleride yaptığı şok presler de Galatasaray savunmasını zor durumlarda bırakabilir. Hava toplarında da güçlük çıkartabilecek bir futbolcu. Duran toplarda da keza aynısı... Berisha için kendini ispatlama maçı olacağını da unutmamak gerek. Bu derbide onu ayrı bir gözle izlemek gerekebilir.