Diego Costa İngiltere'de kalacak

ABONE OL

Conte ile sorunlarını çözemeyen ve artık Ateltico'ya gideceği neredeyse kesinleşen Diego Costa'nın, Premier Lig'den 6 aylığına ayrılmayacağı öne sürüldü.

Eski yıldızı Wayne Rooney’i yeniden kadrosuna katarak büyük sükse yapan Everton’ın, İspanyol forvet oyuncusunu Atletico’ya gidene kadar 6 aylığına kiralamak istediği belirtildi.

Formül bulundu

Chelsea’nin menajeri Antonio Conte ile arası kötü olan ve adı hemen her gün eski kulübü Atletico Madrid ile anılan Costa’nın transferi için çözüm bulundu. İspanyol kulübünün ‘transfer yasağı’ nedeniyle bu dönem transfer edemediği yıldız forvetin, 6 aylığına Everton’a kiralanması ve Ocak ayında Atletico’ya geçmesi kararlaştırıldı. Atletico Madrid’in bu kiralama için Everton’dan bir kiralama bedeli alma niyetinde olmadığı öne sürülürken, futbolcunun bonservisi için Chelsea’ye 45 milyon Euro ödeneceği belirtildi.

Koeman istiyor

Diego Costa’nın 6 aylığına Everton’a ‘emanet edilmesinin’ en büyük destekçilerinden biri teknik direktör Ronald Koeman oldu. Everton Teknik Direktörü Koeman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Diego Costa harika bir oyuncu. Bence bu onu almamız için yeterli olmalı. Bizimle olmasından memnuniyet duyarım” diye konuştu.

Costa geçtiğimiz sezon 42 maçta 22 gol kaydetmişti.

diego costa chelsea atletico madrid everton premier lig