Diego Lugano'dan Rossi sözleri

ABONE OL

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Diego Lugano, sarı lacivertli takımın son durumunu ve vatandaşı Diego Rossi'yi değerlendirdi.

Fenerbahçe 'nin unutulmaz isimlerinden biri olan Diego Lugano, Sivasspor maçını izlemek için tribündeki yerini almıştı. Uruguaylı eski futbolcu, Fanatik gazetesine verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şu an neler yaptığını açıklayan Lugano, “Geçtiğimiz Mart ayında Brezilya kulübü Sao Paulo’da yönetim değişince, ben de oradaki sportif direktörlük görevimden ayrıldım. Uruguay Futbol Federasyonu’nda Oyuncular Derneği’nin başkanıyım. Hem futbolun gelişmesi hem de ekonomik anlamda federasyona önemli katkılar yapıyoruz. Seçimlerde yüzde 25 oy oranımız var. Oyunculuk döneminde de futbolun ticari kısmıyla ilgileniyordum. Bu çalışmalarım değer görüyor ki, Güney Amerika Futbol Federasyonu Başkanı, bir sonraki seçim için bana Genel Sekreterlik teklif etti.” sözlerini kullandı.

''Gençlerin olması çok hoşuma gitti''

Bu sezon Fenerbahçe'yi nasıl bulduğunu değerlendiren Uruguaylı futbolcu, “Sivas maçında takımı iyi buldum. Daha önce isimli yaşlı oyuncularla bir takım kuruluyor gibiydi. Gençlerin daha fazla sahada olması çok hoşuma gitti. Bu sayede hem iyi performans alınabilir hem de oyunculardan gelir elde edilebilir. Vitor Pereira da iyi başladı ve umarım böyle devam eder.” şeklinde konuştu.

''Szalai'nin 23 yaşında olduğunu bilmiyordum''

Lugano, Szalai ve Kim hakkında da konuşurken “Szalai’nin 23 yaşında olduğunu bilmiyordum. Sahadaki öz güveni, olgun tavrı, duruşu, teknik kapasitesi ve kararlılığı beni çok etkiledi. Bunu oyunun her anında hissettiriyor. Eğer bu yaşta Fenerbahçe için oynuyorsa, birkaç sene sonra Avrupa’nın devlerinden birinde oynamaması için hiçbir sebep yok. Kim’i de çok beğendim. O da Szalai gibi çok kararlı bir oyuncu. Kim de daha fazla oynadıkça takıma alışacak ve kendisini daha çok geliştirecektir.” dedi.

''Rossi başarıya aç, çok iyi işlere imza atacak''

Fenerbahçe'ye transfer olan vatandaşı Diego Rossi'nin nasıl bir futbolcu olduğunu anlatan Lugano, “Diego, ne yapmak istediğini bilen bir karakter. Genç yaşta Uruguay’dan ayrıldı ve ABD’de Los Angeles FC Kulübü’nün simgesi, en çok gol atan ismi oldu. Hatta ligin sembol oyuncularından biriydi. Transferi öncesi bana burayla ilgili sorular sordu ve ona olumlu şeyler söyledim. Diego, başarıya aç ve kendisini tüm dünyaya göstermek istiyor. Bunu yapabileceği en iyi yerlerden biri Fenerbahçe. Taraftarla da bütünleşince, çok iyi işlere imza atacak.” ifadelerini kullandı.