Dimitris Pelkas'a ne oldu?

ABONE OL

Fenerbahçe'de geçen sezonun en çok dikkat çeken oyuncularının başında gelen Dimitris Pelkas, bu sezon tam tersi bir grafik sergiliyor.

Fenerbahçe'de geçen sezona göre bu sezon en çok performansı düşen futbolcularının başında Dimitris Pelkas geliyor. Yunan futbolcu, geçen sezon takımının gole en yakın, en tehlikeli oyuncularından birisiydi. Ancak bu sene Pelkas için işler iyi gitmiyor. 

Süper Lig'de bu sezon 14 maça çıkan Pelkas, sadece 1 gol atabildi. 6'sı Avrupa Ligi, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere toplam 22 kez Fenerbahçe formasını giyerken gol katkısı sadece 1 oldu. Pelkas, geçen sezon ise Süper Lig'de 32 maçta 7 gol ve 8 asistle oynayarak takımının en golcü isimleri arasında yer almıştı.

22 maçın sadece 1'inde 90 dakika oynayabildi

Peki Dimitris Pelkas'a ne oldu? Sezon başında Vitor Pereira'nın sisteminde kendisine istediği yeri bir türlü bulamamıştı. Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Diego Rossi gibi isimlerin arkasında kalan Pelkas, bir türlü kendisine uygun yer bulamadı. Pelkas, ayrıca bu sezon oynadığı 22 maçın sadece 1'inde 90 dakika sahada kalabildi. O da Avrupa Ligi'ndeki Olympiakos maçı... Oyuna ya sonradan girdi ya da ikinci yarılarda alındı.

Bununla beraber gelen üst üste sakatlıklar da Yunan yıldızın tempo bulmasına zarar verdi. Avrupa Ligi'ndeki Frankfurt maçında uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı gole çevirmiş olsa, belki o moral ile işler daha iyiye gidebilirdi. Ancak bir türlü üzerinden formsuzluğunu atabilmiş değil.

Bonservisi için çift haneler konuşuluyordu

Geçen sezonki performansının ardından Fenerbahçe'nin Pelkas'ı çift haneli ücretler karşılığında satmayı planladığı belirtiliyordu. Türk ve Yunan basınında çıkan haberlere göre Fenerbahçe, Pelkas için Rusya'dan teklifler almış ancak en az 10 milyon euro talep etmişti. Bu sezonki form grafiğiyle birlikte Pelkas'ın bonservis ücretinin de düşüşe geçtiği görülüyor. 10 milyonlar beklenirken 28 yaşındaki futbolcunun bonservis ücreti, Transfermarkt verilerine göre 5 milyon civarına kadar indi. 

Dimitris Pelkas, geçen sezon neler yapabileceğini göstermişti. Bu sezon ise tam tersi bir görüntüde. Kendisine yer bulunamaması, teknik direktör tercihleri, sakatlıklar, formsuzlar derken 1.5 yıl içinde iki Pelkas izlemiş olduk... Bakalım kendisi hangi Pelkas olmaya karar verecek.

dimitris pelkas pelkas fenerbahçe