Dortmund Yarmolenko'yu transfer etti

ABONE OL

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, Dinamo Kiev'in Ukraynalı yıldızı Andrey Yarmolenko'yu transfer etti. 

Ousmane Dembele'yi bonuslarla beraber 147 milyon euro gibi bir bedelle Barcelona'ya satan Bundesliga ekibi Borussia Dortmund, Dembele'nin yerini Ukrayna'dan doldurdu.

Dortmund, Andrey Yarmolenko ile 2021 yılına kadar sözleşme imzaladı. Dortmund'un bu transfer için Dinamo Kiev'e 25 milyon euro vereceği ifade edildi. Dortmund, Yarmolenko'ya geçen sezon Emre Mor'un giydiği 9 numaralı formayı verirken, bu olayla birlikte Emre Mor'un da olası bir ayrılık ihtimalinin güçlendiği yorumu yapıldı.

Borussia Dortmund'un sportif direktörü Michael Zorc yaptığı açıklamada "Andrey uzun zamandır izlediğimiz bir oyuncu. Hem kulüp hem de milli takımda üst düzeyde futbol oynuyor" sözlerini kullanırken Yarmolenko ise transferiyle ilgili olarak "Dinamo Kiev'e hayallerimi gerçekleştirmeme izin verdikleri için teşekkür ediyorum. Avrupa'nın en iyi takımlarından birinde oynamak en büyük hayallerimden birisiydi. Dortmund'un her antrenmanında maksimum şekilde çalışarak takıma yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.

Ukraynalı futbolcu Andrey Yarmolenko Dinamo Kiev formasıyla çıktığı 339 maçta 137 gol attı. Sezonun erken başladığı Ukrayna'da bu sezon 9 maçta forma giyen Yarmolenko bu maçlarda 4 gol atıp, 2 de asist yapmıştı. Yarmolenko 69 kez giydiği Ukrayna Milli Takımı forması altında da 29 gol atmayı başardı.

dortmund ousmane dembele andrey yarmolenko