Duygun Yarsuvat'tan Ada çıkışı

ABONE OL

Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, kulüple ilişiği kesilen Ergin Ataman ve geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşen Galatasaray Adası hakkında tespitler yaptı. Yarsuvat, 'Galatasaray para kazanmak için kurulmamıştır' diyerek gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün bugün gerçekleştirilen haziran ayı divan kurulu toplantısı oldukça hareketli geçti. Önce Faruk Süren’in, ardından başkan Dursun Özbek’in açıklamaları daha konuşulurken, şimdi de eski başkanlardan Duygun Yarsuvat, yönetimi eleştiren açıklamalarda bulundu. 

ATAMAN’A DESTEK ÇIKTI

Yarsuvat, basketbolun getirdiği marka değerinin bambaşka olduğunu belirterek, “Basketbolda 55 milyon zararımız oldu denildi. Futbala 100 milyon harcadındı ve dördüncü oldu. Ama basketbolun getirdiği marka değeri bambaşkadır. Eurocup’u kazanmış takımın antrenörünü aşağılamak bence son derece yanlıştır. Ayrıca basketbol Galatasaray tarihinde her zaman yenilmez armada olmuştur. Seyircisi de oyuncusu da farklıdır. Desteklememiz lazım. Bize para getirmiyor dememek lazım. Yönetimin de maçlara gitmesi gerek. Galatasaray para kazanmak için kurulmamıştır. Galatasaray Kulübü başarı için kurulmuştur” ifadelerini kullandı. 

“YIKILACAKTI, YIKILDI”

Eski başkanlardan Duygun Yarsuvat, Galatasaray Adası ile de ilgili tespitlerde bulundu. Yarsuvat, “Bir panik çıktı. Ada yıkıldı ve yıkılacaktı. 5 senedir davalar devam ediyor. Ada ne zaman başladı? 2000’li yıllarda Mehmet Cansun’un başkanlığı döneminde bir toplantı yaptık. Ada bir başka işletmeye verilsin mi diye... Oradan verilsin kararı çıktı. Bir işletmeciye kiraladık. Daha sonra da planlar yapıldı. İtalya’da yaşayan bir Türk mimardı. Boğazın ortasında kuleler yapılmasını hiç kimsenin kabul etmeyeceği aşikardı. İki sene o macera sürdü. Sonra o gitti, daha sonra gelen başkan ve yönetim birisini buldular” yorumunu yaptı.  

“ADA GİTTİ”

“O birisi, Ada’nın adını değiştirdi. Galatasaray Adası’nı Su Adası yaptı. Su güzel ses getiriyor. Yeni doğan çocuklarda Su ismi çok var” diyen Galatasaray’ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, “İş gören hemen o Ada’yı parselledi. Öyle bir yetkisi olmadığı halde kiraladı. Sözleşmenin bitmesine 17 ay kala 5 yıl süreyle bu sözleşme uzatıldı. Öyle bir sözleşmeyle uzattı ki, Ada’nın etrafına konan reklamlar, ilanların dahi geliri işleticiye ait olduğu söylendi. Ada elden gitti arkadaşlar. O andan itibaren, Galatasaray Adası her ne kadar girişinde tapu senedinin fotokopisi olsa dahi gitti” dedi. 

“ADASI OLAN BAŞKA KULÜP VAR MI”

“Duyduğuma göre Galatasaray Hukuk İşleri Ada’ya gitmek istemiş ama içeri sokmamışlar. ‘Burası benim’ demiş. Ada’nın çok taliplisi var. Bir tane ‘Sultan’ çıktı. Sultan çok istiyorsa Yıldız Sarayı’nı alabilir” ifadesini kullanan Yarsuvat, “Ama ada, Galatasaray’ın tapulu malıdır. Sultan Hazretleri’nin küçük torunu çıkabilir. Şu cürete bakın. Siz onu özel uçağınıza alıp maç seyretmeye götürürseniz, sahada kol kola yürürseniz sonucu da budur.. Hukukta çok oynayabilirsiniz. Yavaş işleyen bir süreçtir. Hakim davayı uzatmış. Bu son celsede de 13 Temmuz’a ertelenen celsede bir takım isteklerde bulunmuşlardır. Ama hakim hepsini reddedip, kısa bir gün vermiştir. Ada yıkıldı. Bütün görev bu yönetim kuruluna düşmektedir.  Ada’dan para kazanmak gibi bir durum olmamalıdır. Dünyada Ada sahibi olan hiçbir spor kulübü yoktur. Bunun zevkini, gururunu yaşamamız lazım” diyerek sözlerini tamamladı. 

duygun yarsuvat galatasaray ada ergin ataman divan kurulu